Eveniment-Social

Studenii straini, in vizita la Iasi, au vazut Romania dincolo de Dracula

Publicat: 04 sept. 2014
1
In contextul in care identitatea si cultura romaneasca sunt foarte putin cunoscute de tinerii din mediul international, AIESEC Romania, cea maimare organizatie de studenti din lume, a derulat, in perioada 20 iulie – 31 august 2014, proiectul international „Discover Romania Beyond Dracula„, pentru a le arata strainilor Romania dincolo de legenda lui Dracula. Proiectul, finantat de Ministerul Tineretului si Sportului, si-a propus imbunatatirea imaginii Romaniei la nivel international si national, in randul populatiei tinere, prin promovarea culturii si patrimoniului national, dar si prin incurajarea voluntariatului in randul tinerilor. 
Astfel, timp de sapte saptamani, 60 de tineri din 27 de tari au vizitat cele mai frumoase locuri din tara, au facut cunostinta cu fascinanta cultura romaneasca si au strans prietenii puternice cu studentii romani, dar si cu oamenii obisnuiti. Tinerii care au vizitat Romania in cadrul proiectului provin din Albania, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, Egipt, Estonia, Germania, Grecia, India, Indonezia, Italia, Liban, Lituania, Malaysia, Maroc, Nigeria, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Taiwan, Turcia, Ukraina. Proiectul s-a desfasurat concomitent in Iasi, Arad, Craiova, Oradea, Timisoara, Bucuresti, Constanta, Galati, Pitesti, Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu si Targu Mures.

Citeste si Iasul, inclus in programul de vizite „Descopera Romania”

Internationalii au realizat aproximativ 700 de articole de presa prin care detaliau cele vazute in Romania, 108 dintre acestea s-au posta deja pe blogul proiectului si au fost diseminate in retelele de socializare, urmand ca pe parcurs toate articolele sa fie facute publice. In acelasi timp, studentii straini si-au demonstrat si abilitatile de jurnalisti foto si au realizat peste 2.000 de imagini cu locurile pe care le-au vizitat, dar si videoclipuri. Pe toata perioada proiectului, studentii straini si-au tinut la curent prietenii din tarile lor cu privire la experientele traite in Romania, prin Facebook, Skype sau alte mijloace moderne de comunicare.

„Proiectul s-a bucurat de un real succes, atat in tara, cat si in strainatate. Le multumim din suflet tuturor jurnalistilor din tara si din strainatate pentru mediatizarea intensa a actiunilor din cadrul proiectului. In cele ce urmeaza vom publica un articol pe blog prin care vom prezenta toate parerile studentilor straini despre tara noastra. Este important de stiut ca scopul principal al acestui proiecte a fost promovarea minunatiilor pe care le avem in aceasta tara, dar pe care nu am fost in stare sa le promovam asa cum trebuie si peste hotare. Una este sa-i prezinti unui strain Romania printr-un spot regizat la TV si alta este sa il inviti aici ca sa poata experimenta ceva ce niciun spot TV nu poate reda: bunatatea oamenilor, natura care iti taie respiratia, mancarurile noastre traditionale, aerul curat al muntilor Carpati si multe altele”, declara Izabela Catiru, Chief Marketing Officer AIESEC Romania.
Adauga un comentariu