Titlurile zilei

Studenta criminală Alina Mihaela Horeanu s-a întors acasă! Uite ce bine arată după atâția ani de pușcărie! – Galerie foto

Publicat: 04 mai 2020

Judecătorii din Gherla au pus-o recent în libertate pe studenta criminală Alina Mihaela Horeanu (actualmente Roșca). Tânăra de 34 de ani s-a întors acasă, în Suceava. Cât a stat în temniță pentru omor și înșelăciune, studenta criminală și-a schimbat numele

Studenta criminală Alina Mihaela Horeanu (actualmente Roșca – n.r.) s-a întors acasă, în Suceava. Tânăra de 34 de ani a fost pusă recent în libertate de către judecători.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Gherla au admis propunerea de liberare condiționată formulată de Alina Mihaela Horeanu.

„Instanța admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla și, în consecință, dispune liberarea condiționată a persoanei private de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu, fostă Stoian), condamnată la pedeapsa de 20 de ani de închisoare prin sentința penală din 2013 a Judecătoriei Iași”, au precizat judecătorii din Gherla.

Ce a spus studenta criminală ca să iasă din pușcărie

Studenta criminală Alina Mihaela Horeanu a fost audiată de judecătorii din Gherla.

„Cer admiterea propunerii de liberare condiționată și țin să menționez că regret cele întâmplate”, a declarat Alina Mihaela Horeanu.

Judecătorii au constatat că, potrivit articolului 59, alineatul 1 din Codul penal din 1969, după ce a executat cel puțin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de zece ani de închisoare, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiționat înainte de executarea în întregime a pedepsei.

„Din procesul-verbal și caracterizarea anexată, reiese că persoana privată de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu) se află în Penitenciarul Gherla, unde execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Până pe 13 februarie 2020, aceasta a executat 5.529 de zile de închisoare (fiind incluse și zilele în care aceasta a muncit din spatele gratiilor). Pentru a putea beneficia de liberare condiționată, ea trebuie să execute 3/4 din pedeapsă, adică 5.478 de zile de închisoare. Mai reiese că deținuta a fost sancționată disciplinar o singură dată. Sancțiunea a fost ridicată prin recompensare”, au afirmat magistrații.

Ce au spus judecătorii despre studenta criminală

Judecătorii au mai constatat că studenta criminală Alina Mihaela Horeanu a participat la muncă și s-a achitat de sarcinile primite, a avut o comportare regulamentară și a dat dovezi de îndreptare, fiind receptivă la activitățile cultural-educative și încadrându-se în program.

„Pentru rezultate bune, aceasta a fost recompensată de 59 de ori. Față de personalul din penitenciar și față de colegi a manifestat respect. Din textul de lege reiese că pentru a fi liberat condiționat, persoana privată de libertate trebuie să îndeplinească în mod cumulativ cele trei condiții (executarea fracțiunii de pedeapsă, stăruința în muncă și dovezi de îndreptare). Din cele de mai sus reiese că deținuta îndeplinește toate condițiile pentru liberare condiționată, astfel că propunerea comisiei va fi admisă și se va dispune liberarea condiționată a condamnatei pe data rămânerii definitive a sentinței”, au adăugat judecătorii.

Alina Mihaela Horeanu, pedepsită de magistrați de două ori

Studenta criminală Alina Mihaela Horeanu a fost condamnată în două rânduri de judecătorii ieșeni. Inițial, aceasta a primit o pedeapsă de 20 de ani de pușcărie, după ce a participat la uciderea unui om de afaceri botoșănean.
Alina Mihaela Horeanu era studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Prietenul ei, Vlad Irimia Scurtu, era student al Facultății de Informatică.

Conform anchetatorilor, Horeanu și Scurtu au plănuit să-l omoare pe Daniel M., directorul unei firme din Botoșani cu care tânăra a avut o relație după ce s-au cunoscut pe Internet. Potrivit planului, cei doi l-au atras pe afacerist în Iași, unde l-au omorât cu 33 de lovituri de cuțit, dar și mai multe lovituri cu o bâtă de baseball.
Oamenii legii au afirmat că cei doi studenți au decis să scape de cadavru și, pentru că nu puteau să facă acest lucru singuri, au chemat în ajutor doi prieteni. Cadavrul afaceristului a fost transportat într-o pădure, unde a fost acoperit cu pământ. La sfârșitul lunii aprilie 2007, polițiștii au descoperit și cadavrul, iar autorii faptei au fost reținuți și, ulterior, arestați.
Ulterior, Alina Mihaela Horeanu a fost condamnată într-un alt dosar, pentru înșelăciune, dar cele două pedepse au fost contopite, ea rămânând cu condamnarea de 20 de ani de pușcărie.

 

Comentarii
 • Poate o calca vreo mașină ca sa scapam de-un gunoi al societatii pe care cretinii de judecatori il pun in libertate ca sa mai omoare pe cineva! La americani s-a constatat ca acesti sociopati psihopati recidiveaza de aceea li se face injectia letala sau sunt condamnati la 230 de ani de parnaie acesti viermi! Rusine judecatorilor de cct ## gen Danileț

 • Doamne ferește! Se vede că i-a priit la pârnaie! Totuși privirea ei exprimă sadism. Un om care ucide cu atâta bestialitate, nu este sănătos la cap. Să fie clar.

 • La americani,lua 99 de ani parnaie,la noi !?! Cu atât mai mult că nu erau niste retardati si au făcut totul premeditat ! Deci……

 • Nu judecatorii sunt problema. Legile facute de mafiotii din structura de crima organizata numita statul roman sunt facute sa fie cat mai blande .

 • Pe mine nu ma deranjeaza ca i-au dat drumul, probabil nu o sa mai repete acceasi infractiune pentru care a stat in inchisoare (ar fi stupid). Problema e alta: banii cheltuiti pe mancarea ei, cazarea la puscarie, plata personalului, facturi apa, curent, etc. cine le plateste? E normal ca din taxele pe salariu sa platim pentru ea sau ar fi normal ca in mai multe tari: dupa ce ai iesit de la inchisoare pentru o fapta grava iti vine factura acasa de plata (pe care o poti esalona in 60 – 120 – 240 de luni). Cautati statistic numai cati bani se cheltuie anual in Romania pe puscariasi. Suma e uriasa, cautati – google, cu banii aia ajungeam departe ca tara (infrastructura, strazi, spitale, scoli, ce vreti voi).

 • Florin Sârbu și ”un cititor#17”, detenția pe viață nu înseamnă că stai toată viața la pușcărie! Dacă ești condamnat la detențiune pe viață este mai bine decât dacă ești condamnat la 30 ani închisoare. În cazul detențiunii pe viață, după 20 ani executați, ești discutat în comisia de liberare condiționată și poți pleca acasă, sau mai poți să mai primești o amânare de 1-2 ani, funcție de comportamentul avut. În altă ordine de idei, la o pedeapsă de 30 ani, vei executa 3/4 din pedeapsă(8220 zile-fracție obligatorie), deci mai mult decât dacă ai avea detențiune pe viață, unde fracția obligatorie de 20 ani înseamnă 7325 zile. Deci, priceputa-ți voi?? Astea sunt legile în România, nu judecătorii sunt de vină, nu ei au făcut legile, ei doar sunt obligați să le aplice, literă cu literă.

 • Pt. Dromihete.
  Puteti…sa calculati cat doriti, matematic, pe fractii, etc…., dar ”poate fi” este ”un mare porc de caine”.
  Este posibil, se poate, daca, etc. Nu sigur.
  Teoria ca teoria, dar practica ne da mari batai de cap.
  Dar nici la teorie nu stati prea bine, ca avem un articol 100 alin. 1 lit a, care spune ca ”dar nu mai mult de 20 ani, in cazul inchisorii care depaseste 10 ani”.

 • Dromihete , cand o cineva este condamnat pe viata pentru omor, nu mai are nici o sansa sa ajunga la comiei de disciplina. Va sta acolo pina la ultima picatura a vietii. Ce e asa de greu de inteles ?
  Nu au ce cauta in libertate.

 • Ii fac o oferta „domnișoarei”, o iau de nevasta dacă știe sa facă de mâncare, să spele la mână, să pășească în gradină, să mulgă vaca și oile, să facă curat la porci, să lipească cu lut pereții casei, să dea de mâncare la găini!!! Sunt un om modest de la țară, am serviciu lucrez la firma de colectare a gunoiului am salar minim pe economie și în timpul liber mă ocup de agricultură!! Deci, pe scurt ii pot oferi o casa și un bărbat pe care să-l iubească! Să-mi lase nr de tel ca să o contactez. Bineînțeles dacă accepta propunerea!

 • In cazul ei fiind vorba de un act premediat nu trebuia sa mai iasa in libertate. Se pare ca ea a fost „creierul” intregii actiuni. Din presa vremii aflam ca se prostitua de multa vreme iar pustiul cu care era imbarligata era doar un marunt combinator. A executat doar 13 ani, atat valoreaza viata unui om.

 • Ciocan și Tudor, dacă ați fi citit cu atenție că are numele schimbat, ați fi remarcat că deja are soț. Așa că s-a găsit cine să o ia de nevasta.
  Că este psihopata poate stabili doar o comisie medicala de medici psihiatri.
  Este o femeie frumoasa, iar pentru unii bărbați, chiar daca a comis o crima, poate că este o persoana interesanta, din punct de vedere emoțional, cu care sa facă un cuplu.
  Sa știți că sunt destule persoane cărora riscul li se pare excitant, altfel nu ar fi anumite profesii, meserii și chiar anumite activități cu risc crescut de deces.
  Și căsătoria, pentru unii, este o activitate cu risc crescut de deces, daca analizați lucid situația.
  Pot și eu doar sa remarc, din punctul meu de vedere, că chiar este o femeie frumoasă. Că a comis o crimă este o alta poveste, care nu mă privește pe mine și nici societatea.
  Dacă judecătorul a greșit și nu trebuia eliberată așa repede din închisoare vom constata cu toții.
  Legile, bune, proaste sau foarte proaste, sunt făcute pentru oameni, astfel încât și criminalii sunt considerați oameni.
  Dacă ea va lupta sa se reabiliteze și va dovedi că a fost o imensa greșeală, poate că nu a trăit cu unicul scop sa facă numai rău.

 • Beculeț a luat o alt nebun pe psihopata asta de te a refuzat când ai cerut o de soție. Vai si amar de urechile tale.

 • Simioane sau Radule, unde ai vazut tu ca a zis cineva despre „frumusete”?! Si, chiar daca ar fi spus despre „frumusete” (nu scrie nicaieri cuvantul „frumusete”, apropo!), probabil ca tu esti obisnuit sa iesi in oras numai cu Hale Berry si cu Angelina Jolie… Stii cum e: vulpea care n-ajunge la struguri…

 • Pt. ”Avocat” și pentru ”ROMÂNIA NORMALĂ”(care nu există); Avocat, acel ”poate fi” la care vă referiți din articol, este pus în practică de magistrați în proporție de 90%, practica asta spune, vorbesc din experiență nu din lecturi. Acea ”portiță” este speculată și de avocat și de judecător.
  Pentru ”ROMÂNIA NORMALĂ”: stimabile, până în 2020, nu a existat niciun condamnat care să execute în întregime pedeapsa detențiunii pe viață, fără a beneficia de instituția liberării condiționate. Câteva cazuri chiar vi le pot da și nominal, așa că…..vorba dvs. ”ce este așa greu de înțeles”? Acestea sunt legile la noi.

 • Daniel, tin sa cred ca esti cel putin la fel de bolnav ca ea si dispus sa faci o crima, numai ca ti se pare excitant riscul de a face niste inchisoare :)) Ce ai ba baiete, ce-i asa excitant sa te combini cu una pt ca a omorat pe cineva? Cum sa nu priveasca societatea, a facut o crima, din start e instabila psihic, oricand poate s-o omoare pe maicata sau pe taicatu, ti s-ar parea excitant lucrul asta? Idiotule. Criminalii ar trebui sa stea pe veci la inchisoare, ai luat o viata, platesti cu propria libertate, sa fim corecti.

 • Și copii ei vor fi predispuși sa devină criminali datorită unei gene cu care se nasc.Si Frumusețea e o chestie relativa și e doar in ochii privitorului, dar urâta asta criminala e departe de a fi quality shit

 • Halal legile din Romania care sunt ajustate de gainarii din Parlament si Sentat, unde a privelegiat numerosi infractori. Tarfa asta, de un lei si zece bani, cu doi neuroni, a pacalit legislatia si astfel bine mersi fiind sub cerul liber. Jigodie – panarama dracului!….sa fi fost ucis un prieten de-al meu, la eliberare o executam alfel. Mortii mami ei de curva si psihopata!

Adauga un comentariu