Eveniment-Social

Studenti ieseni si olandezi ajuta la dezvoltarea satului romanesc! In prim-plan este Universitatea de Agronomie

Publicat: 22 mai 2019
1

Studenti ai Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi, alaturi de studenti ai Universitatii "Van Hall Larenstein" (VHL) din Olanda, ajuta la gasirea celor mai bune solutii care sa dezvolte zona rurala româneasca, prin intermediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADR – NE).

În cadrul relatiilor de colaborare dintre USAMV si Universitatea VHL din Olanda se desfasoara activitatea comuna ce are drept scop identificarea oportunitatilor si dezvoltarea inovatiilor ce pot fi realizate în vederea îmbunatatirii conditiilor de trai din zona rurala. Anul acesta, activitatea se desfasoara în comuna Tasca, judetul Neamt, în perioada 19 – 26 mai 2019.

Vezi si: Succes total la admiterea in USAMV Iasi. Tot mai multi tineri au optat pentru aceasta universitate

La aceasta activitate participa 71 de studenti de la Universitatea din Olanda (specializarea Managementul Dezvoltarii Internationale), coordonati de cinci profesori, 18 studensi de la USAMV Iasi, alaturi de un cadru didactic îndrumator si un reprezentat al ADR Nord-Est.

Programul este initiat si sustinut de partenerii olandezi, fiind parte a unui proiect mai amplu pe care studentii VHL l-au început în cursul anului universitar si îl vor dezvolta mai departe, dupa finalizarea activitatii din România.

"Studentii Universitatii noastre au rolul de facilitatori în cadrul cercetarilor de teren între partenerii olandezi si locuitorii zonelor aferente, dar vor prelua si modelul de bune practici în vederea multiplicarii acestuia pentru alte zone, dar si pentru perfectionarea abilitatilor de cercetare academica în domeniul dezvoltarii rurale si a economiei spatiului rural", a punctat asist. univ. dr. Stefan Viziteu, coordonatorul studentilor USAMV Iasi.

Vezi si: Reprezentanti ai Asociatiei Universitatilor Europene vor veni in vizita de evaluare la USAMV Iasi

Solutiile, ideile de dezvoltare si inovatiile identificate vor fi prezentate în detaliu la sfârsitul activitatii factorilor de interes local (oficialitati ale comunei si judetului, reprezentanti ai comunitatii si antreprenori din zona), a reprezentantilor ADR Nord-Est si ai USAMV, urmând a se evalua fezabilitatea acestora si eventualele posibilitati de implementare.

Adauga un comentariu