National

Studenti romani, premiati in strainatate pentru robotii pe care i-au construit

Publicat: 30 mart. 2016
1

Trei studenti de la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, coordonati de un conferentiar universitar, au obtinut o medalie de argint si una de bronz la concursul international Robot Challenge, care a avut loc la Viena, la jumatatea lunii.

Dupa succesul inregistrat anul trecut, echipa HBFS (Harder Better Faster Stronger) a obtinut o medalie de argint si una de bronz la competitia Robot Challenge, desfasurata la Viena in perioada 12-13 martie 2016. Totodata, echipa HBFS a contribuit la plasarea Romaniei pe locul sase in clasamentul pe medalii al natiunilor.

Echipa HBFS participanta la concurs a fost formata din studenti si masteranzi la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Departamentul de Automatica si Informatica Industriala: Ionut Cristian Dobre (anul III), Maria Circiumaru (anul IV), Mihai Craciunescu (masterand anul II), fiind coordonata de conf. universitar Stefan Mocanu.

Ca si la editiile precedente, Robot Challenge a fost organizat de Societatea Austriaca pentru Stiinte IT Inovative, Ministerul Austriac Federal pentru Stiinta, Cercetare si Economie, Universitatea de Stiinte Tehnice Aplicate din Viena, in colaborare cu numerosi sponsori.

„Dupa rezultatele excelente obtinute anul trecut, am mers la Viena pentru a incerca sa ne confirmam pozitia in varful clasamentelor probelor la care participam de obicei. Din pacate, de aceasta data nu am reusit sa mai obtinem niciun un loc I, terminand competitia cu un loc II si un loc III.

Privite din afara, rezultatele sunt bune insa, pentru noi, reprezinta un motiv de a ne ambitiona si a ne mobiliza mai bine pentru urmatoarele concursuri la care vom participa. Vreau sa felicit membrii echipei pentru modul in care au facut fata unei concurente foarte puternice, dar si unor situatii neplacute generate de catre organizatori”, a declarat Stefan Mocanu, coordonatorul echipei HBFS.

Robotii echipei HBFS au participat la doua probe, Line Follower si Line Follower Enhanced, obtinand locul III la prima proba si locul II la cea de-a doua.

„In ultimii ani, echipa HBFS a obtinut rezultate foarte bune la competitiile de profil din tara si strainatate la care a participat, castigand multe dintre acestea. Prestatiile foarte bune si ideile inovatoare implementate in robotii de concurs au atras simpatia si respectul comunitatii din tara, dar si din afara acesteia.

Participarea la un concurs international puternic a prilejuit nu doar intrecerea in sine, ci si interactiunea si schimbul de informatii cu alti pasionati de mini robotica. Consider ca am reprezentat, din nou, cu cinste Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti si ne bucuram ca, prin rezultatele obtinute, am ajutat Romania sa se claseze pe o pozitie fruntasa”, a adaugat Stefan Mocanu.

Adauga un comentariu