News Flash:

Studentii au adus venituri de 245 miliarde lei firmelor iesene

10 Septembrie 2007
951 Vizualizari | 0 Comentarii
• De la inceputul anului pana la sfarsitul lunii iulie, statul a acordat agentilor economici ieseni stimulente in valoare de 245 miliarde lei (24,5 milioane RON), cele mai multe fiind alocate pentru angajarea studentilor • Firmele pot beneficia de stimulente financiare de pe urma angajarii persoanelor cu varste de peste 45 de ani, pentru cei care provin din familii monoparentale, pentru elevii si studentii incadrati pe vara sau pentru absolventi
Cea mai simpla metoda prin care un agent economic poate primi fonduri nerambursabile de la bugetul de stat este angajarea unor persoane care sa faca parte din grupurile tinta identificate de catre agentiile pentru ocuparea fortei de munca. De exemplu, acestia pot primi stimulente financiare pentru angajarea unor persoane cu varsta de peste 45 de ani, sau a celor care provin din familii monoparentale, pentru elevii si studentii incadrati pe vara sau pentru absolventi. De la inceputul anului pana la sfarsitul lunii iulie, statul a acordat agentilor economici ieseni stimulente in valoare de 245 miliarde lei (24,5 milioane RON), cele mai multe fiind alocate pentru angajarea studentilor. Astfel, pentru cei 609 de absolventi angajati de la inceputul anului, in buzunarul agentilor economici au intrat peste 24,3 miliarde lei (2,43 milioane RON). "Firmele care ofera locuri de munca absolventilor de studii gimnaziale sau ai scolii de arte si meserii primesc pentru angajarea acestora un salariu minim brut pe tara timp de un an de zile. Pentru incadrarea in munca a absolventilor de studii medii, respectiv studii liceale sau postliceale, subventia din partea statului este de 1,2 salarii minime brute timp de un an de zile. Cele mai mari stimulente le primesc societatile comerciale care angajeaza absolventi de studii superioare, de 1,5 salarii minime brute", a declarat Elena Toarba, purtator de cuvant la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Iasi. Salariul minim brut este de 3,9 milioane lei (390 RON), iar angajatorii sunt obligati sa nu inceteze raporturile de munca cu absolventii timp de trei ani de zile. La sfarsitul lunii august, in baza de date a AJOFM s-au inregistrat numai 70 de absolventi, dintre care 14 proaspeti absolventi ai scolii profesionale de arte si meserii, 16 din cadrul invatamantului liceal, iar 40 din cadrul celui superior. Nici stimulentele oferite pentru angajarea somerilor care au peste 45 de ani sau a celor care au statutul de unic intretinator de familie nu au valori mai mici, acestea atingand valoarea unui salariu minim brut pe economie. Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de numai 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic. Stimulentele financiare sunt acordate de catre stat la cererea angajatorului, din bugetul asigurarilor de somaj. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat este suportata de catre angajator, din fonduri proprii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 22 queries | Mysql time :0.022027 (s)