Eveniment-Social

Studentii au donat sange pentru bolnavii din spitalele iesene

Publicat: 12 mai 2012
1

Campania pentru donare de sange initiata de studentii medicinisti s-a incheiat si poate fi considerata un succes. Actiunea s-a desfasurat intre 2 si 11 mai si a reusit sa mobilizeze un numar destul de mare de tineri.

„Tin sa le multumesc tinerilor care prin implicarea lor au facut posibila cresterea numarului mediu de donatori. Inca din a treia zi de campanie am ajuns la o medie de 70 in conditiile in care in zile obisnuite nu este mai mare de 50, dar au fost din pacate si zile in care nu am numarat mai mult de 30 de donatori. Speram ca noii veniti sa continue sa doneze si in viitor, in primul rand din datorie morala, dar si in virtutea faptului ca nu se stie niciodata in ce moment ei sau apropiatii lor ar putea avea nevoie de ACEA picatura salvatoare de sange” a spus Lavinia Scripcaru, directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Iasi.

Urmatoarea campanie de donare de sange se va desfasura in zile de 15 si 16 mai implicandu-i de data aceasta pe studentii de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport. Initierea unor astfel de campanii este imperios necesara intrucat Centrul nu reuseste sa acopere nevoile spitalelor. Cele mai multe solicitari inaintate catre Centru vin din partea Spitalului Sf. Spiridon, Institutului de Boli Cardio-Vasculare si a Spitalului de Copii.

Adauga un comentariu