Actualitate

Studentii de la Cuza au intrat, de astazi, in greva japoneza – FOTO,VIDEO

Publicat: 25 nov. 2014

O parte dintre studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi au intrat, de astazi, in greva japoneza. Actiunea lor se va derula si maine, 27 noiembrie 2014. Acestia sunt profund nemultumiti de ultimele decizii luate de conducerea institutiei iesene, dar si de modul in care sunt tratati. Astfel, dupa cum acuza tinerii, dupa ce le-au fost incalcate drepturile in mod repetat, dupa refuzul oricarei forme de dialog institutional si dupa ce au facut mai multe sesizari cu privire la incalcarea legislatiei in vigoare, vor intra in greva.

Citeste si: Scandal de proportii la Universitatea Cuza! Totul a plecat de la un student 

„Revendicarile principale ale studentilor sunt: eliminarea noilor taxe pentru restantele din anii anteriori, reducerea tarifelor de cazare, adoptarea Statutului Studentului in forma sa completa propusa de Liga Studentilor si transparentizarea tuturor deciziilor care se iau la nivelul structurilor de conducere ale universitatii. Aratam ca, in mod repetat, conducerea UAIC a incalcat Legea Educatiei Nationale nr. 1 din 2011″, a precizat Silvian-Emanuel Man, presedinte Liga Studentilor de la Cuza.

Citeste si: Senatul UAIC reclamat pentru abuzuri la Ministerul Educatiei – FOTO

„Acest protest atat de astazi, cat si cel de maine, vine ca urmare a numeroaselor incalcari ale Legii Educatiei Nationale, de catre conducerea institutiei. Daca nu se va raspunde la revendicarile noastre, protestele vor continua si chiar vor fi mai dure”, a declarat Silvian Emanuel Man, presedintele LS Iasi.

Citeste si: Dezvaluiri incendiare dintr-un scandal izbucnit la o celebra institutie din Iasi – VEZI FACSIMIL

Comentarii
  • Astepati putin.PDL-ul o sa va satisfaca toate cererile. Romania lucrului bine facut s-a nascut pentru voi studentii, contribuabilii de maine.

Adauga un comentariu