Eveniment-Social

Studentii de la Medicina Dentara vor invata meserie pe simulatoare 3D si roboti – FOTO

Publicat: 20 mart. 2013

@ Studentii de la Facultatea de Medicina Dentara se vor specializa cu ajutorul robotilor medicali si a simulatoarelor 3D

Incepand cu acest an universitar, studentii si cadrele universitare de la Facultatea de Stomatologie vor avea acces la sistemul informatic Dent Stagii si Dent Cursuri. Practic, studentii vor avea la dispozitie o biblioteca virtuala, cursuri in format multimedia si un laborator de simulare computerizata 3D. Ieri a fost inaugurat sistemul ultramodern, la care studentii vor avea acces pentru a-si exersa abilitatile practice si teoretice.

„Sistemul RoboDent este cel mai performant robot medical din domeniul dentar, care poate fi folosit nu doar ca simulator pentru medici in formare ci si in implantologie si in interventiile chirurgicale stomatologice care necesita o precizie crescuta. Sistemul este unic in invatamantul medical dentar din Romania, iar la nivel mondial mai exista doar doi astfel de roboti. Robotul va fi utilizat in implantologia orala si aplicatiilor practice pe simulator, iar interventiile pot fi urmarite de specialistii interesati prin intermediul telemedicinei. Facultatea de Medicina Dentara este singura din Europa de Est, care va oferi studentilor si cadrelor universitare posibilitatea de a face training pe simulatoare Dentsim 3D”, a precizat prof. dr. Norina Forna, decan al Facultatii de Medicina Dentara. Toate aceste tehnologii si aparaturi au fost achizitionate prin intermediul a trei proiecte europene. Inaugurarea sistemului de telemedicina va permite oferirea consultatiilor si serviciilor medicale la distanta, in zone greu accesibile, in mediul rural, la domiciliul pacientilor sau in situatii de urgenta. Datele medicale sunt inregistrate si sunt transmise ulterior unui specialist din alta locatie, pentru evaluare sau se poate realiza comunicarea directa intre medic si pacient prin telefon sau on-line. Lansarea in premiera nationala a aparaturii ultramoderne va permite viitorilor stomatologi sa se perfectioneze cu ajutorul unei tehnologii de varf.loading...

Comentarii
  • Din pacate medicina dentara este in pragul colapsului . In prezent medicii din retea sunt abandonati de CJAS , veniturile decontate lunar atingind un nivel derizoriu . CJAS Iasi deconteaza unui medic primar lucrari de patrusute cincizeci de lei . In acest decont intra tratamentele gratuiite ale copiilor cu tot cu materialele utilizate si platile colaterale ( salariu asistent, utilitati , chirie spatiu, investitii in aparatura ) . Lucrurile stau cu totul altfel pentru firmele lui Forna ( fundatia Gr.T.Popa ) si Burlui ( Domenico ) unde sumele decontate de CJAS ajung la peste trei , respectiv sase mii lei .

  • Nu ma mira ce zici despre CJAS ca poate fi monopolizat in politica sa.Cat despre implanturi vor fi istorie in 10 ani si va fi la putere medicina dentara regenerativa.(cu celule stem).Pentru studenti insa e bun sa aiba un simulator pt practica.

Adauga un comentariu