Actualitate

Studentii de la o mare universitate din Iasi au ajuns sa faca asta. Secvente surprinse pe holurile unui camin – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 15 sept. 2015

@ Putini ar fi crezut ca studentii de la o mare universitate ieseana ar mai putea fi capabili de asa ceva @ Secventele cu ceea ce au putut sa faca au fost surprinse pe holurile unui camin din Campusul Tudor Vladimirescu @ Reporterii BUNA ZIUA IASI au reusit sa obtina marturii, atat din partea grupului de tineri implicat in eveniment dar si din partea oficialilor institutiei

Exemplu deosebit oferit de zeci de studenti ai Universitatii Tehnice (UTI) Gheorghe Asachi din Iasi. Acestia, tocmai in aceasta perioada, fac munca voluntara pentru igienizarea si varuirea sau vopsierea caminelor. „Suntem aproximativ 150 de studenti pe intreaga universitate. Unii dintre noi ne-am luat liber de la munca pentru a face curatenie, a vopsi sau varui pe holurile caminului. Ne bucuram ca putem face asta si am acceptat cu mare placere sa facem totul pentru locul in care vom trai un an de zile. Pe viitor intentionam sa intram si in camerele de camin pentru a face actiuni similare. Acum nu putem pentru ca suntem prea putini, iar volumul de munca este unul extrem de mare”, a dezvaluit unul dintre studentii implicati in actiunea din Campusul Tudor Vladimirescu. De precizat ca, incepand cu data de 27 septembrie 2015, timp de patru zile, se va derula procesul efectiv de cazare al tinerilor politehnisti. Universitatea Tehnica pune la dispozitie un numar de aproximativ 8.100 locuri in 20 de camine. Doar in faimosul T-17 vor locui peste 1.100 de studenti, acestia beneficiind de bucatarii ultra-moderne la fiecare palier, spalatorii si uscatoare.

Citeste si: Studenti cazati in cele mai bune conditii la UTI – FOTO, VIDEO

Economie de aproape jumatate milion de lei

In acest context, ing. Bogdan Budeanu, seful Directiei Servicii Studentesti (DSS) de la UTI a tinut sa arate ca, prin faptul ca studentii au contribuit la toate acestea, s-au facut economii la buget de aproape jumatate de milion lei. „Avem 150 de studenti implicati in aceasta actiune de voluntariat. Gestul lor a insemnat o economie de peste 400 mii lei. Vreau sa va spun ca am cheltuit doar undeva la 70 mii lei pe vopsele, var, pensule sau trafaleti, respectiv alte materiale necesare. Este demn de toata lauda ceea ce au facut acesti copii. Mai departe, as vrea sa va spun ca procesul de cazare in Tudor Vladimirescu se va derula intre 27 si 30 septembrie. Ne-am organizat foarte bine si tinerii nu vor pierde mult timp pana ce vor fi cazati. De asemenea, avem si tarifele cele mai mici din toata tara, cu o medie lunara de o suta lei. Spun asta in conditiile in care preturile la utilitati au crescut cu aproximativ 25 la suta”, a declarat Budeanu. De remarcat ca, la restul marilor universitati de stat iesene, tarifele lunare pe care trebuie sa le achite studentii ajung si la peste 500 de lei.

Citeste si: Cazarea studentilor la UTI a debutat fara probleme

Sistem unic de cazare, on-line, in toata tara

O alta veste buna pentru toti studentii care vor sta in caminele Universitatii Tehnice pleaca de la faptul ca, inca din 2014, a demarat un proiect de cazare on-line. Acesta cuprinde doua module. „Unul dintre ele merge chiar din toamna lui 2014 si a presupus distribuirea, in format electronic, a listelor cu numarul de locuri la cazare, catre fiecare facultate in parte. Mai apoi, anul acesta, inca din lunile mai – iunie, au fost transmise deja locurile distribuite catre facultati, iar la acel moment au demarat precazarile. Studentii, in general intregralistii si cei cu medii mari, au putut vedea care sunt locurile disponibile si au putut aplica on-line pentru un loc. Ei au avut la dispozitie si patru sau cinci optiuni. Acest lucru face mult mai transparent sistemul si va fi o fluidizare a intregului proces de cazare. El nu presupune costuri, deoarece a fost realizat impreuna cu Facultatea de Automatica si Calculatoare. Totusi, acum este in stadiu experimental dar, de anul viitor, speram sa-l implementam la nivel general de universitate. Nefiind inca pus bine la punct nu am riscat sa-l punem in practica si la nivelul cazarii efective a celor opt mii de studenti din campus”, a mai transmis Bogdan Budeanu.

Citeste si: Doi studenti au uimit Campusul Studentesc Tudor Vladimirescu. Vezi de ce – GALERIE FOTO, VIDEO
Comentarii
 • Holurile sunt frumoase, dar in camere e leopardul.
  Am supravietuit in acest campus, confortul e jalnic. Te multumesti cu o saltea noua si poate un dulap nou.
  In T14 majoritatea scaunelor au disparut. In T14,15,12,13 camerele sunt mici pentru 3-4 studenti, nu poti face performanta. Conditii de puscarie, la fel si in T9,10 si 11.
  Mai bine ar sta 2 studenti pe camera si tarifele sa fie mai mari.
  Ne mai trebuie vreo 100 de ani sa-i ajungem pe cei din vest.

  • In camere e leopardul daca locuiesti cu oameni care nu vor sa aiba curatenie si sa se respecte. Da, in T 14 camerele sunt mici pentru patru studenti, insa asta nu m-a impiedicat pe mine personal sa ajung in anul intai cand am fost cazata acolo sefa de an. Apoi conditiile s-au mai schimbat in ultimii ani. Cat despre performanta, daca vrei cu adevarat sa inveti, o faci si pe hol. Scuza insa e mai usor de gasit decat sa pui mana pe carte.

 • Voluntariat ????? bv lor…da dc nu zic ca au medii mici si le dau loc in camin pentru treaba care o fac …..??deci se mai numeste voluntariat???…

 • Foarte frumos din parte a lor, de apreciat dar cum se prezinta camerele e jalnic cum spuneau si ceilalti care au stat in aceste camere. Daca sau tot facut acea economie dece nu se imbunatatesc conditiile in camere ca doar tot pentru ei fac.

 • Nu e niciun voluntariat, sunt plini de restante si altfel nu ar prinde camin. Facand curatenie vara, li se asigura un loc in camin, chiar inaintea studentilor cu medii mari (sunt cazati inainte de cazarile oficiale pe sub mana). Terminati in p mea cu c-cturile astea de articole si documentati-va mai bine.

  • sa va zic o treaba,jumatate din cei care fac voluntariat,cel putin acolo unde sunt facute pozele,sunt anul 1 master,pentru cultura voastra generala,slaba de altfel,anul 1 licenta si anul intai master oricum se cazeaza primii,indiferent de mediile voastre enorme…presupun ca nici voi nu prindeti camin dar ma bagati chiar in gat pentru ca nici cu munca nu va incumetati.Ofticati ca voi se gasesc multi.ar trebui sa apreciati,tot pentru voi se fac treburile astea,nu le fac doar pentru ei

Adauga un comentariu