Eveniment-Social

Studenții de la Universitatea ”Cuza”, provocați la un concurs ce are în prim-plan tematica ”Holocaust în România” – FOTO

Publicat: 14 feb. 2022
Studenți la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Ambasada Germaniei la București și imagine-simbol pentru Holocaust, Adolf Hitler și ”Pogromul de la Iași”
Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Complexul Educațional LAUDE-REUT invită studenții la concursul de eseuri ”Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”. Acesta este organizat în parteneriat și cu Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statului Israel la București, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului "Elie Wiesel" și Asociația "Jean Waldman"

Universitatea ”Cuza” îi invită pe studenți la un concurs ce are în prim-plan tema ”Holocaust în România”. Acesta este lansat de Complexul Educațional LAUDE-REUT. Tinerii pot realiza eseuri cu tema ”Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”. Acesta este organizat în parteneriat cu Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statului Israel la București, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel” și Asociația „Jean Waldman”

Concurs de eseuri cu premii pentru studenți, lansat de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, cu tema ”Holocaust în România”. Totul în parteneriat cu Complexul Educațional LAUDE-REUT. Tinerii pot realiza eseuri pornind de la „Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”. Concursul este organizat în parteneriat cu Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statului Israel la București, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel”, Asociația „Jean Waldman”, Consiliul Național al Elevilor și inspectoratele școlare județene.

Concursul li se adresează studenților din facultăți cu profil Istorie și Științe socio-umane, dar și elevilor din clasele IX-XII sau cadrelor didactice specializate în Istorie, Științe socio-umane, Limba română și limbi moderne.

Studenți de la Universitatea ”Cuza”, într-un concurs de eseuri ce are în prim-plan tema ”Holocaustul în România”

Pentru a participa la concurs, studenții interesați vor realiza un eseu care va cuprinde 300 de cuvinte, inspirat din tematica acestui eveniment (Cunoaștere, înțelegere, interpretare și explicare a Holocaustului în context istoric și social, Atitudini față de extremism și antisemitism în viața de toate zilele). Participanții vor transmite eseul, împreună cu formularul de înscriere, la adresa [email protected] până pe 28 februarie 2022. Vor fi desemnați câte 5 câștigători, în ordinea descrescătoare a punctajului (un premiu I, un premiu II, un premiu III și două mențiuni), pentru fiecare dintre cele 3 categorii.
Toți participanții vor primi diplome de participare, iar câștigătorii vor fi premiați și vor călători la Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului din Ierusalim.

Eseurile vor fi publicate într-o lucrare de tip mărturie dedicată celebrării a 1.700 de ani de istorie și cultură evreo-germană (321-2021).

Holocaustul a constituit una dintre marile tragedii ale istoriei universale

Holocaustul a constituit una dintre marile tragedii ale istoriei universale. Acesta se referă la uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din ”Soluția Finală a problemei evreiești”, termen care desemnează programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia.

Holocaustul în România a vizat prigoana și exterminarea evreilor în teritoriile controlate de statul român între anii 1937 și 1944, adică de la primele legi anti-evreiești ale Guvernului Octavian Goga – A.C. Cuza și până la lovitura de stat din 23 august 1944. Concursul se desfășoară în perioada 1-28 februarie 2022. Tematica acestui concurs cuprinde teme precum: Învățăminte ale istoriei – predarea Holocaustului, Abordări metodologice la lecția de istorie privind Holocaustul, Modalități de combatere a extremismului și antisemitismului la lecția de istorie, Atitudini față de extremism și antisemitism în viața de toate zilele.

În acest mod, studenții de la Universitatea ”Cuza” din Iași au ocazia să realizeze eseuri, rememorând ”Holocaustul în România”.
Adauga un comentariu