Eveniment-Social

Studentii de la UTI, pregatiti sa intre in Formula 1

Publicat: 21 aug. 2011
1

@ Studentii de la Facultatea de Mecanica si cei de la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi se pregatesc sa intre in randul celor mai buni constructori pentru monoposturi de Formula 1 @ Coordonati de profesorii Gabriel Ursescu si Ciprian Ciofu, ei vor participa, luna viitoare, la competitia internationala Formula Student, programata in Spania

Echipa studentilor de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi s-a clasat pentru un loc la competitia internationala Formula Student, programata in Spania. Studentii ieseni au lasat in spatele lor echipe sustinute direct de BMW sau Mercedes.

Chiar in aceste zile pregatesc ultimele detalii legate de participarea la competitia din Spania. „Cu toate ca ne-am fi dorit sa terminam mai devreme acest proiect, lipsa banilor ne-a facut sa fim intr-o oarecare intarziere, dar speram ca, pana la urma, sa reusim acest lucru. Ne-ar mai trebui ceva bani pentru ca totul sa fie in regula”, a declarat Andrei Durbaca, capitanul echipei de la UTI.

Daca vor duce la bun sfarsit proiectul, monopostul va fi testat pe faimosul circuit automobilistic spaniol de Formula 1 din Catalunia. Prima performanta pentru echipa Universitatii Tehnice consta in inscrierea masinii in competitia internationala Formula Student. Profesorii Gabriel Ursescu si Ciprian Ciofu sunt cei care au reusit sa le insufle tinerilor politehnisti visul ca pot demostra ca sunt buni in ceea ce fac.

O masina de 20 de mii de euro

Costurile estimative pentru finalizarea monopostului se ridica la nu mai putin de 20 de mii de euro. Tinerii spera ca pana la final sa reuseasca. Membrii echipei de la Formula Student a UTI sunt: Catalin Gaitanu – student în anul IV la Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini (TCM), Alexandru Vucichi – student în anul IV la Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial (CMMI), Tudor Nedelcu – student în anul IV la CMMI, Radu Stoleru – student în anul IV la CMMI, Vlad Potcovuta – student în anul III la CMMI, Andrei Podiuc – student în anul II la CMMI, Stefan Ciubotariu – student în anul II la CMMI, George Apostoaie – student în anul IV la TCM, Cristian Ivan – student în anul IV la TCM, Mihai Coclici – student în anul IV la TCM, Alina Oancea – studenta în anul III la TCM, Lucian Iosub – student în anul IV la CMMI, Ionut Bocanet – masterand în anul II la TCM si Ovidiu Trofin – masterand în anul II la CMMI.

Comentarii
  • Domnu Valentin HUTANU! De ce nu sunteti atent la ce scrieti? La inceputul articolului scrie ca studentii de la Facultatea de Mecanica …, si cand enumerati studentii, toti sunt de la Facultatea de ConstrucTii de Masini si Management Industrial (CMMI/ TCM)

  • Am aratat articolul unor prieteni a caror baiat vrea sa dea la politehnica. Le-am spus ca sa dea la Mecanica la TCM… Le-am aratat articolul dimineata. Acum vad ca de fapt sunt doua facultati, nu ca atunci cand am terminat eu…”Ovrei! Crestin! Frate estem… Ala bun ovrei estem, asa bun crestin estem, ca Alah poate zice Mahomedan estem…Tot una Ianke bre!” Mecanica sau CMMI tot aia bre… Una fara alta nu poate. „…Si sa va fereasca Dumnezeu sa ma fac si eu antisemint!”
    Bravo voua baieti! Aratati ca si Romania are oameni de valoare.

Adauga un comentariu