Local

Studenții din Iași beneficiază de abonamente cu preț redus de la CTP Iași, indiferent dacă școala se face online sau nu

Publicat: 05 sept. 2020
Studenții din Iași beneficiază de abonamente cu preț redus de la CTP Iași indiferent de modul de desfășurare a cursurilor
CTP Iași oferă studenților înscriși în învățământul superior abonamente reduse la jumătate pentru transportul public

Studenții de la universitățile din Iași primesc abonamente de călătorie reduse de la CTP chiar dacă activitățile didactice se vor susține sau nu în mediul online. Astfel, studenții cu vârsta de până la 26 de ani, înmatriculați la universitățile acreditate din municipiul Iași, au prețul redus cu 50 la sută pentru toate legitimațiile de călătorie folosite în transportul public din Iași

În timp ce mii de studenți nu au aflat cum se va desfășura anul universitar 2020-2021, CTP Iași a asigurat faptul că aceștia vor beneficia de legitimații de călătorie reduse pentru transportul public. Studenții cu vârsta de până la 26 de ani care sunt înmatriculați la forma superioară de învățământ cu frecvență din municipiul Iași au prețul redus cu 50 la sută pentru abonamentele de călătorie. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași este prima universitate din municipiu care a stabilit cum se vor susține activitățile didactice, majoritatea fiind în mediul online.

Studenții pot achiziționa abonamentele de la CTP Iași de la tonete sau din aplicația 24pay

Reprezentanții CTP Iași recomandă studenților să utilizeze aplicația 24pay pentru a cumpăra abonamentele de călătorie într-un mod mult mai rapid și modern. Pentru a cumpăra bilete sau abonamente cu preț redus din aplicația 24 pay, studenții folosesc cardul EIStudIS. De la tonete, aceștia pot primi astfel de abonamente în baza adeverinței emise de universitate, legitimației de student, valabile în anul universitar curent sau de la Serviciul Social Studențesc. Fiecare universitate decide care sunt criteriile de acordare a dreptului de a beneficia de acest tip de abonament, dar și cu cât vor să susțină financiar o reducere suplimentară. Valoare acestor abonamente reduse este de 12 lei pe lună, dar în funcție de sprijinul financiar al universității pot fi mult mai ieftine.

Abonamentele de călătorie oferite gratuit elevilor din municipiul Iași

Elevii cu vârsta până în 26 de ani care locuiesc în municipiul Iași beneficiază de călătorii gratuite cu mijloacele de transport public ale CTP Iași pe durata anului calendaristic. Excepție fac elevii din instituțiile de învățământ preuniversitar din Iași care locuiesc în afara municipiului, pentru care gratuitatea este oferită doar pe durata studiilor.

Pentru eliberarea abonamentului gratuit de la punctele de vânzare CTP Iași, elevii trebuie să prezinte următoarele documente: carnetul de elev vizat cu ștampila pe anul în curs și cu toate datele completate (nume, prenume, CNP, număr matricol, adresa), în cazul elevilor domiciliați în municipiul Iași sau adeverința emisă de unitatea de învățământ, care atestă calitatea de elev înmatriculat la instituția respectivă, traseul de la unitatea de învățământ până în localitatea de domiciliu și dreptul de a beneficia de transport gratuit, în cazul elevilor domiciliați în afara municipiului Iași. Abonamentul gratuit pentru elevi poate fi procurat și din aplicația 24pay, respectând procedura înregistrării prealabile a unităților școlare pe platforma dedicată instituțiilor de învățământ.

Adauga un comentariu