National

Studentii lupta sa salveze Institutul Cantacuzino, obiectiv important pentru siguranta nationala

Publicat: 02 apr. 2015
Se pare ca tinerii sunt singurii carora le mai pasa de lucrurile valoroase care au mai ramas in tara, un obiectiv pe care doresc sa-l salveze de la distrugere fiind chiar Institutul Cantacuzino. Tinerii, studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucuresti, au luat initiativa salvarii institutului, acestia intalnindu-se in fata cladirii purtand halate albe, fluturand tricolorul si afisand mesaje de sustinere pentru aceasta valoare neglijata a medicinii romanesti. Actiunea studentilor nu este singura de acest gen, protestul continuand si sambata, la data de 4 aprilie, de la ora 14:30, cand se vor intalni din nou pentru a le da  autoritatilor un al doilea semnal. 
„Ne pasa si spunem un hotarat NU desfiinsarii Institutului Cantacuzino! Vorbim despre Romania pentru romani, despre un institut care a salvat milioane de vieti si ar putea salva si in continuare, isi pastreaza importanta in sanatatea publica (in prevenirea si combaterea bolilor infectioase, in cadrul programelor de sanatate publica),  este implicat in invatamantul medical de inalta calitate (studenti Si medici), este un important centru de diagnostic microbiologic, este una dintre cele mai importante structuri de interventie in caz de epidemii Si atacuri bio-teroriste, de o mare importanta pentru siguranta nationala, are un rol esential in blocarea cresterii preturilor pentru vaccinurile din import.
Cu peste 90 de ani de activitate, Institutul Cantacuzino poate fi considerat simbolul cercetarii medicale romanesti. Aici s-au preparat seruri si vaccinuri pentru combaterea bolilor contagioase (holera, tuberculoza, poliomielita, tuse convulsiva). Prin traditie, inca de la infiintarea institutului de Profesorul Cantacuzino si prin Decret Regal (semnat in 1921 de catre Regele Ferdinand I), institutul a avut patru roluri esentiale in medicina romaneasca: diagnostic si interventie in sanatatea publica, productie, cercetare si invatamant”, spun studentii.


loading...

Comentarii
  • Bravo ! Ar trebui reeditata actiunea ” Dati un leu pentru Atheneu ! ” Am putea salva Institutul Cantacuzino si am putea cumpara ” Cumintenia pamintului ” capodopera lui Brincusi ! Va sustinem !

Adauga un comentariu