News Flash:

Studentii, profesorii universitari si tinerii cercetatori au de unde alege..

6 Decembrie 2000
780 Vizualizari | 0 Comentarii
Oferta de burse in strainatate pentru anul 2001-2002

Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate (ONBSS) a comunicat oferta de burse finantate de diverse tari in baza acordurilor de colaborare bilaterala. Pentru anul 2001-2002 se ofera 18 luni fractionabile pe perioade de la o luna la zece luni pentru stagii de cercetare. In functie de tarile care ofera bursele de studii, dosarele se pot depune la ONBSS pana la 10 ianuarie, 15 ianuarie sau 1 februarie 2001.

Oferta de burse pentru care dosarele se depun pana la 10 ianuarie 2001

Norvegia - burse partiale, in orice domeniu, pentru studenti, tineri cercetatori, cadre didactice si alte doua burse pentru cursuri de vara la Universitatea din Oslo, orice domeniu, pentru studenti, intaietate avand, insa, cei care studiaza limba norvegiana.

Slovacia - ofera pana la 36 de luni pentru studii universitare complete sau partiale (stadii de minim cinci luni), in orice domeniu, exceptand arta si arhitectura, pentru studenti. De asemenea, Slovacia ofera burse si pana la 30 de luni fractionabile in perioade de minim trei luni pentru stagii de studii postuniversitare sau specializare, orice domeniu, pentru absolventi 2000, cadre didactice, tineri cercetatori. Tot in Slovacia mai sunt disponibile cinci burse pentru cursurile de vara, domeniul limba si literatura slovaca, pentru studenti si cadre didactice.

Oferta de burse pentru care dosarele se depun pana la 15 ianuarie 2001

Danemarca- Aceasta tara ofera 30 de luni fractionabile in perioade de patru-opt luni pentru stagii de studii universitare partiale sau cercetare, in orice domeniu, pentru studenti, cel putin anul II, cadre didactice sau cercetatori. Totodata, Danemarca ofera studentilor romani trei burse la Scoala de vara pentru limba, literatura si civilizatie daneza.

Finlanda- Ofera de la 20 la 23 de luni fractionabile in perioade de minim patru luni pentru stagii de studii postuniversitare sau cercetare, in orice domeniu. Se pot prezenta la concurs la ONBSS pentru obtinerea unei burse in Finlanda absolventi 2000, studenti - studii aprofundate, tineri cercetatori sau cadre didactice. De asemenea, Finlanda mai ofera trei burse de cate o luna la Scoala de vara pentru limba, literatura si cultura finlandeza, pentru studenti de la sectia limba finlandeza.

India- Aceasta tara ofera patru burse pentru studiu si cercetare cu durata de pana la trei ani, orice domeniu, pentru studenti, absolventi 2000, doctoranzi cu frecventa, tineri cercetatori, cadre didactice. La acestea se adauga doua burse cu durata de un an universitar in cadrul programului de popularizare a limbii "hindi". Aceste burse se adreseaza studentilor care studiaza limba "hindi".

Israel- Aceasta tara pune la dispozitia tinerilor romani doua burse la cursuri de vara, pentru domeniul limba si literatura ebraica.

Oferta de burse pentru care dosarele se depun pana la 1 februarie 2001

Bulgaria- Ofera 20 de luni fractionabile pe durate de cel putin doua luni pentru stagii de specializare, in orice domeniu, la care pot candida studenti din ultimul an, cadre didactice sau tineri cercetatori. De asemenea, Bulgaria ofera sapte burse pentru Scoala de vara la Universitatea Sofia si Universitatea Veliko Tirnovo, pentru domeniul limba, literatura si civilizatie bulgara, la care pot avea acces studenti sau profesori de la sectiile de limba bulgara sau de la cele de balcanistica.

Belgia - Ofera doua burse la cursuri de vara la Centrul Universitar Limburg sau la Universitatea din Gent, pentru limba si cultura neerlandeza. Beneficiarii vor fi studenti cunoscatori ai limbii neerlandeze.

Grecia- Aceasta tara ofera trei burse de studii universitare complete, in orice domeniu, pentru studenti o bursa de studii postuniversitare sau cercetare cu durata de zece luni, orice domeniu, pentru absolventi 2000, studenti studii aprofundate, doctoranzi cu frecventa, tineri cercetatori, cadre didactice.

Italia- Ofera pana la 50 de luni pentru stagii de studiu si cercetare, in orice domeniu, pentru studenti, absolventi, doctoranzi cu frecventa, tineri cercetatori, cadre didactice.

Polonia - Si aceasta tara pune la dispozitia studentilor romani doua burse pentru studii universitare complete si doua burse pentru studii partiale, indiferent de domeniu. De asemenea, Polonia ofera pentru absolventii de studii aprofundate, cadre didactice sau tineri cercetatori, o bursa pentru doctorat si alte zece luni pentru stagii de specializare.

Slovenia - Ofera pana la noua luni de burse de specializate postuniversitara, fractionabile in perioade de la trei la noua luni, pentru absolventi 2000, cadre didactice sau tineri cercetatori. De asemenea, Slovenia mai ofera trei burse pentru cursuri de vara in domeniul limba, literatura si cultura, pentru studenti si cadre didactice.

Cei interesati pot obtine informatii suplimentare in legatura cu actele necesare la dosarul de inscriere la ONBSS, la telefon - 01/310.19.05.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012329 (s)