Eveniment-Social

Studentii Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi au ocupat doua pozitii pe podiumul unui simpozion national in domeniul ingineriei electrice

Publicat: 22 mai 2019
1

Doi studenti ai Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata (FIEEIA) de la Universitatea TehnicaGheorghe Asachi” din Iasi s-au clasat pe locurile I si III la cea de-a IX-a editie a Simpozionului Energie – Resurse – Mediu al Studentilor Oradeni – SERMStudo.

Acesta a fost organizat la Baza didactica si de cercetare „Gaudeamus” din Stana de Vale, judetul Bihor, in perioada 16-18 mai, iar performanta politehnistilor ieseni este cu atat mai mare cu cat la competitie au participat 51 de studenti din toate centrele universitate importante din tara – Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea sau Craiova. Acestia au prezentat, fiecare, cateva o lucrare stiintifica in care au abordat o problematica din domeniul ingineriei electrice.

Mihai Andrei Luca si Andrei Vasilachi, coordonati de sef lucrari dr. ing. Bogdan Constantin Neagu si de conf. univ. dr. Gheorghe Grigoras, cu totii de la FIEEIA, au prezentat lucrarile „Echilibrarea optimala a incarcarii fazelor in retelele electrice de distributie de joasa tensiune” si „Solutii optime de conectare a consumatorilor in microretele pentru minimizarea pierderilor de putere si energie activa”.

Simpozionul a devenit o manifestare de traditie menita sa creasca vizibilitatea activitatii de cercetare, precum si interesul pentru cercetarea stiintifica a studentilor, masteranzilor si doctoranzilor din Facultatea de Inginerie Energetica si Management Industrial si din celelalte universitati de profil din tara. Obiectivul principal al SERMStudo este de a prezenta rezultatele studiilor stiintifice si profesionale ale studentilor si specialistilor in inginerie, precum si din domenii profesionale conexe” au precizat organizatorii in prezentarea evenimentului

Manifestarea stiintifica a avut patru sectiuni in care au fost sustinute mai multe prezentari de catre studentii participanti: „Sisteme electroenergetice de transport si distributie. Sisteme energetice performante. Fiabilitate”, „Sectiunea ingineria si protectia mediului. Ecologie. Management si marketing in domeniul energetic. Materiale si tehnologii”, „Sectiunea resurse regenerabile de energie. Tehnologii energetice sustenabile. Eficienta energetica” si „Sectiunea Informatica aplicata in energetica”.

Adauga un comentariu