Local

Studentul Ahmed Sami El Bourkadi, suspect de dublul asasinat din Iaşi, rămâne în arest – FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 19 ian. 2022
Ahmed Sami El Bourkadi, momentele în care anchetatorii au descins la vila din Moara de Vânt
Studentul Ahmed Sami El Bourkadi a fost vizitat în arest de un unchi de-al său

Astăzi, 19 ianuarie 2022, Curtea de Apel Iaşi urmează să decidă dacă studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi va fi pus în libertate sau nu. Astfel, suspectul de dublul asasinat din Moară de Vânt afla dacă mai sta după gratii sau va fi liberat. De precizat faptul că el ar fi fost vizitat în arest ieri, 18 ianuarie 2022, de un unchi de-al său și de doi agenți consulari de la consulatul Canadei, pentru a vedea condițiile de arest.

UPDATE: Curtea de Apel Iași a decis astăzi, 19 ianuarie 2021, respingerea cererii făcute de suspect. Astfel, Ahmed rămâne în arest!

UPDATE: Consulatul Canadei ar fi fost sesizat de o mătușa de-a lui Sami El Bourkadi pe motiv ca ar fi fost făcute remarci rasiste la adresa lui.

Dublul asasinat din Iași a șocat întreaga țară

Reamintim faptul că la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, polițiștii ieșeni au fost sesizați de rudele unui tânăr marocan Youssef Jniyah, în vârstă de 24 de ani, student la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Iași, că acesta nu a revenit la Bruxelles, Belgia deși avea un bilet de avion. Forțele de ordine au efectuat cercetări și s-au deplasat la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt din municipiu. La fața locului, anchetatorii au găsit două cadavre, Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Jniyah erau morți în același pat.

Cei doi tineri aveau trupurile pline de zeci de lovituri de cuțit. Surse din anchetă au precizat că, pe trupul Vanesei, ar fi fost descoperite 33 de lovituri de cuțit, iar pe trupul lui Jniyah – 17. Pe ambele cadavre, urmele erau asemănătoare, semn că autorul sau autorii ar fi utilizat aceeași armă. După ce tinerii au fost omorâți, autorul ar fi încercat să incendieze vila, însă nu a reușit.

Mai apoi, oamenii legii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană bănuit de comiterea dublei crime. Anchetatorii au propus arestarea preventivă în lipsă a acestuia, propunere ce a fost admisă de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. Ulterior, oamenii legii l-au prins pe individ în Roma (Italia) şi l-au adus în Iaşi.

Un alt suspect în dubla crimă din Moara de Vânt

În altă ordine de idei, un angajat al Serviciului Român de Informații (SRI) a oferit informații cu privire la dosarul dublei crime din Iași. Acesta ar fi depus mărturie că a văzut un individ care urmărea vila din Moara de Vânt. Cel de-al doilea potențial suspect în ceea ce privește dublul asasinat ar fi plecat din zonă când a constatat că este urmărit.

„În cadrul dosarului au fost audiate zeci de persoane. Printre acestea se regăsește și un angajat al SRI. Acesta a susținut că, pe data de 9 decembrie 2021, pe aleea de acces către vila din Moara de Vânt a văzut un bărbat îmbrăcat cu o haină de culoare închisă, cu glugă prevăzută cu puf sau blană, pantaloni maro sau kaki largi”, au precizat sursele amintite.
Adauga un comentariu