Stiri medicale

Studii stupide despre sex

Publicat: 04 ian. 2011
7

Cand sunt in pana de idei, oamenii de stiinta mai scot pe piata cate un studiu considerat de multi inutil, iar uneori chiar ridicol. Iata cateva de acest gen:

1. Probabil cel mai penibil dintre studiile despre viata sexuala, este cel realizat de un grup de cercetatori italieni care ne-au spus raspicat ca monogamia este caracteristica relatiilor romantice. Si, inarmati cu o astfel de informatie, cercetatorii au dus investigatiile mai departe, descoperind ca disfunctiile sexuale sunt cauzate de hormoni. 

Avand in vedere ca hormonii influenteaza aproape toata activitatea organismului nostru, implicit si pe cea sexuala – de la libido si pana la capacitatea de a resimti orgasmul, oare mai era nevoie de acest studiu?

2. Barbatii si femeile sunt de pe aceeasi planeta. Anuntul a fost facut de cercetatorii de la Universitatea din Florida, care au confirmat ca femeile nu vin de pe Venus, iar barbatii in nici un caz de pe Marte, atunci cand vine vorba despre stabilirea unei relatii intime. 

Trairile interioare ale celor doua sexe, dupa cum ne spun acesti cercetatori, vin chiar din natura umana care dicteaza barbatilor sa viseze la cat mai multe femei, iar femeilor sa-si doreasca un partener stabil.

3. Stim cu totii ca sexul oral nu este nicidecum o necunoscuta printre adolescenti, care il practica inchipuindu-si ca este mai sigur decat sexul normal. 

Ei bine, un studiu citat de San Francisco Chronicle arata un aspect „deosebit de nou”: regretele si sentimentele de vina si manipulare resimtite in special de fete, carora dupa o astfel de experienta le scade stima de sine si se simt folosite. 

Iar acum vine „marea descoperire”: cercetatorii au aflat si ei la finele acestui studiu ca aceasta activitate ii face pe baieti sa se simta mandri de ei si populari, spre deosebire de fete.

4. Visele noastre se reduc la o oarecare forma de activitate sexuala, ne-au spus cercetatorii de la Universitatea Montreal, care au depus ceva eforturi pentru a studia natura continutului viselor femeilor si barbatilor. 

Cu aceasta ocazie, am aflat ca doar 8% din totalul viselor zilnice sunt erotice – probabil singura informatie noua din acest studiu – pentru ca mai apoi sa ni se spuna ca acestea implica, de cele mai multe ori, sex cu o persoana de sex opus, saruturi, flirt si masturbare.

Citeste si:

Sexul si recordurile sale

Lucruri mai putin stiute despre penis

Cele mai intalnite si cele mai ciudate fantezii sexuale ale barbatilor

5 afectiuni sexuale stranii

Adauga un comentariu