Securitate

STUDIU: 14% dintre utilizatori folosesc o singura parola pentru toate conturile online

Publicat: 25 apr. 2016

Un utilizator din sapte (14%) foloseste o singura parola pentru toate conturile sale, in timp ce doar 38% creeaza cate o parola complexa pentru fiecare cont, potrivit unui sondaj realizat de Kaspersky Lab.
 
Utilizatorii care folosesc o singura parola risca sa le fie compromise mai multe conturi simultan, in cazul unui furt de date.

Ceea ce complica si mai mult lucrurile este ca, potrivit unui alt studiu Kasperky Lab, un utilizator din zece vine cu parole formate din mai putin de opt caractere, in timp ce 12% nu incearca sa-si faca parolele mai greu de ghicit folosind, de exemplu, majuscule, combinatii de cifre si litere, semne de punctuatie sau alte trucuri similare.
 
Mai mult, studiul a aratat ca utilizatorii se pun in pericol, pastrandu-si parolele in locuri usor accesibile si nesecurizate. Peste jumatate (57%) dintre respondenti au recunoscut ca isi pastreaza parolele pe o bucata de hartie, in telefon, in documente din computer sau le au salvate in browser. Iar in momentul in care browser-ul se ofera sa le salveze parolele, o treime (36%) dintre respondenti sunt gata sa accepte, lasandu-se, astfel, pe mainile infractorilor cibernetici sau ale persoanelor rau intentionate care ar putea sa preia controlul asupra dispozitivului lor.
 
Aceasta atitudine poate fi explicata prin faptul ca multi utilizatori sunt convinsi ca nu au informatii confidentiale in computere. Asta cred 27% dintre respondenti, fara sa-si dea seama ca parolele lor si datele de autentificare sunt, in sine, o tinta preferata a infractorilor cibernetici. De asemenea, un procent de 25% dintre utilizatorii chestionati au avut contul atacat in ultimul an.loading...

Adauga un comentariu