Magazin

Studiu: Blonde, au sau nu IQ mai mic

Publicat: 26 oct. 2014
1

Daca nu am vorbi de o atitudine anecdotica, credinta ca blondele sunt mai „prostute” ar putea fi considerata o discriminare foarte grava. Toti suntem insa constienti ca nu culoarea parului ne ofera inteligenta.

Se stie ca majoritatea barbatilor, adica peste 76%, aleg ca ideal de frumusete blondele, aspect care a creat un fond de repulsie generala a femeilor brunete pentru „concurenta”. Ar fi absurd sa credem insa ca aceasta este cauza principala a parerii negative cu privire la inteligenta blondelor. Se poate spune doar ca majoritatea femeilor brunete care pun foarte mult pret pe aspectele superficiale ale vietii accepta mai usor ideea ca blondele sunt inferioare.

Citeste si Ce mancau gladiatorii de erau asa duri in arena. Ai sa ramai surprins

Cercetarile psihologilor au dovedit insa ca aura negativa anecdotica ce plaseaza toate blondele pe un plan inferior nu este opera femeilor brunete „invidioase”. Un studiu recent efectuat la Universitatea Seattle a dovedit ca originea anecdotica a inferioritatii blondelor apartine barbatilor, mult mai invidiosi pe frumusetea blondelor pe care le viseaza, dar nu le pot cuceri.

Citeste si Folosesti TELEFONUL pe post de ALARMA? Iata ce poti sa patesti

In marile orase din SUA, majoritatea celor care recunosc ca promoveaza umorul cu blonde sunt barbatii, iar un studiu asemanator desfasurat in Romania a aratat ca barbatii sunt mult mai productivi in promovarea falselor imagini negative ale blondelor.

Citeste si DESCOPERIRI INCREDIBILE despre Tutankhamon

Una dintre explicatiile oferite de psihologi consta in faptul ca majoritatea barbatilor de peste 40 de ani au avut cel putin o dezamagire sentimentala legata de o iubita blonda. Atractia speciala a barbatilor fata de blonde datorita raritatii lor explica si puternica reactie de teama fata de femeile cu aspect nordic, iar subconstientul impune astfel o acceptare a dorintei de razbunare.

Teama de un element rar, care pare puternic, este intotdeauna foarte mare, iar aceasta teama este transformata deseori in usoara repulsie, ceea ce face ca umorul cu blondele sa prinda si sa se raspandeasca rapid. Altfel spus, ar fi absurd sa apara bancuri cu brunete sau bruneti, atata timp cat majoritatea suntem bruneti.

Adauga un comentariu