Magazin

STUDIU – Cafeaua scade riscul de diabet

Publicat: 12 feb. 2013

Consumul a trei-patru cesti de cafea pe zi reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2. Concluzia a fost prezentata cu ocazia unui congres al specialistilor in prevenirea si tratarea bolii, relateaza passionsante.be.

Ea apartine Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC), organism sustinut financiar de mari producatori de cafea. Fara a pune sub semnul indoielii seriozitatea acestui institut, concluzia lui merita semnalata.

Autorii arata ca riscul de diabet de tip 2 scade cu 25% la persoanele care beau trei-patru cesti de cafea pe zi, acest efect fiind legat de cel putin trei mecanisme:
– cafeaua ar stimula metabolismul si ar creste consumul energetic;
– componentele din cafea ar juca un rol important in echilibrul glucozei din sange;
– cafeaua contine substante care ar putea imbunatati sensibilitatea la insulina (prin mecanisme indirecte).

Aceste concluzii se adauga la cele ale altor cercetari asupra cafelei, ale carei virtuti pentru sanatate sunt tot mai des scoase in evidenta de oamenii de stiinta.loading...

Comentarii
  • „organism sustinut financiar de mari producatori de cafea”..pai ce vreti sa spuna decat numai de bineeee despre cafea.
    CONCLUZIA..DRAGI ROMANI BETI SI MANCATI ABSOLUT DE TOATE..SA FIE CU MARE MODERATIE ATATA TOT..restul sunt doar aberatii.

Adauga un comentariu