Magazin

Studiu: Criza a facut sa ia amploare fenomenul obezitatii

Publicat: 27 mai 2014

Criza din ultimii ani a facut sa ia amploare fenomenul obezitatii, pentru ca familiile cu resurse reduse au inlocuit alimente precum fructele si legumele cu unele cu un continut mare de calorii, potrivit unui studiu al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

In Europa, acest comportament care favorizeaza cresterea greutatii peste media normala a fost constatat mai ales in Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda si Slovenia, a declarat pentru agentia spaniola de presa unul dintre autorii studiului, Michele Cecchini.

Citeste si Medicii trag un semnal de alarma. Tot mai multi copii sunt obezi

Potrivit celor mai recente date (din 2012 sau 2011, in functie de tara), numarul persoanelor obeze a continuat sa creasca in ultimii cinci ani, insa intr-un ritm mai scazut decat in perioada precedenta.

Citeste si Nu se mai simtea femeie. Un medic din Iasi a facut interventia chirurgicala care a

Procentajele in acest sens aproape ca s-au stabilizat in Anglia, Italia, Coreea sau SUA, insa nivelurile au crescut cu doua sau trei procente in Australia, Canada, Franta, Mexic, Spania si Elvetia.

Citeste si HORROR! Ai idee ce se ascunde in spatele aceastei poze? N-ai sa suporti ADEVARUL

Rata medie a obezitatii in spatiul OCDE era de 15% in 2012, iar rate mai mari se inregistrau mai ales in Australia (21,3%) si SUA (28,3%). Tarile mai putin afectate de aceasta problema erau Coreea (2,1% obezi in ansamblul populatiei), Elvetia (8,1%) si Italia (10%).

‘Consecintele sociale si economice ale acestei epidemii sunt dramatice, intrucat expun un numar tot mai mare de persoane unor boli cronice precum diabetul, bolile de inima si cancerul’, a amintit OCDE.

Sursa: obiectiv.infoloading...

Adauga un comentariu