Magazin

STUDIU – Femeile au creierul mai mic decat barbatii dar…

Publicat: 04 mart. 2013
1

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California, femeile au creierul mai mic decat barbatii, dar il folosesc intr-un mod mult mai eficient.

Oamenii de stiinta au reusit sa afle de ce femeile prezinta acelasi nivel de inteligenta ca si barbatii, desi desi au creierul cu 8% mai mic, relateaza The Telegraph.

Studiul, publicat in jurnalul academic „Intelligence“, se bazeaza pe un program de cerinte ce testeaza nivelul IQ-ului de care dispun femeile si barbatii.

In ciuda faptului ca au creierul mai mic, femeile dezvolta o serie de competente ce compenseaza aceasta „lipsa“. Aptitudinile pe care le au in mentinerea unei evidente numerice sau flexibilitatea de care dau dovada cand vine vorba de schimbari, par sa fie principalele atribute care asigura si mentin acest succes feminin.

Cercetatorii au descoperit ca femeile pot sa duca la bun sfarsit sarcini dificile, apeland la mai putina energie si un numar mai mic de neuroni.

„La acest nivel structurat, doamnele dau dovada de o eficienta sporita, intrucat duc la capat sarcini similare cu mai putini neuroni“, explica specialistii in jurnalului academic, scrie wowbiz.ro

Adauga un comentariu