Magazin

Studiu: Lacul de unghii si fixativul de par ar putea cauza DIABET

Publicat: 17 iul. 2012
1

Un studiu al cercetatorilor din Boston arata ca lacul de unghii si fixativul pot provoca o crestere a riscului de diabet. Specialistii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au anuntat ca au descoperit o legatura inte ftalati, o clasa de substante chimice existente in fixativul de par si lacul de unghii, si diabet.

Potrivit mediafax, pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au recoltat probe de urina de la 2.350 de femei si au descoperit ca persoanele cu concentratii mai mari de ftalati in organism prezentau un risc mai mare de diabet.

Astfel, femeile cu cele mai mari concentratii de monobenzil ftalati si monoizobutil ftalati in organism prezinta un risc aproape dublu de diabet in comparatie cu femeile cu cele mai mici concentratii de aceste substante chimice.

In studiul publicat de revista Environmental Health Perspectives, coordonatorul acestuia, dr. Tamara James-Todd a precizat ca este nevoie de studii suplimentare, intrucat “ftalatii exista si in anumite tipuri de dispozitive medicale si in medicamente folosite in tratamentul contra diabetului, iar acest fapt ar putea explica aceasta concentratie mare de ftalati in urina femeilor diabetice”.

Sursa: ziuaveche.ro

Comentarii
Adauga un comentariu