Magazin

STUDIU – Stii ce efect poate avea FACEBOOK asupra ta?

Publicat: 21 dec. 2012

Utilizatorii retelelor de socializare precum Facebook sunt mai predispusi la ingrasare, arata un studiu interesant al Universitatilor Columbia si Pittsburgh, citat de Daily Mail.

Cercetatorii americani au aflat ca internautii care obisnuiesc sa socializeze in mod regulat cu prietenii pe retelele de socializare au o imagine mai buna despre propria persoana – speculata de site-urile cu pricina, dar un nivel mai redus de auto-control, mai ales cand vine vorba despre mancare.

Studiile au aratat totodata ca exista o legatura intre cele doua. Mai exact: cresterea de moment a stimei de sine ii face pe utilizatorii retelelor sociale sa piarda auto-controlul.

Cercetatorii au aratat ca utilizatorii Facebook care folosesc reteaua pentru a socializa cu prietenii au tendinta de a manca mai mult si nesanatos si sunt astfel mai predispusi la ingrasare. Totodata, ei tind sa cheltuiasca mai multi bani.

Aceste tendinte nu s-au dovedit insa valabile pentru cei care nu se concentreaza pe legaturile cu prietenii apropiati atunci cand folosesc reteaua de socializare.loading...

Adauga un comentariu