Magazin

STUDIU ULUITOR: Soarecii au REGRETE

Publicat: 21 iun. 2014

Daca pana acum se credea ca doar oamenii au capacitatea de a avea regrete, oamenii de stiinta au facut o descoperire remarcabila. Se pare ca si soarecii pot avea regrete din cauza unei alegeri neinspirate.

Regeretul, capacitate care se credea pana in prezent ca ar fi doar a oamenilor, este intalnit si in cazul soarecilor, este concluzia unui studiu realizat de Departamentul de Neurostiinta de la Universitatea din Minnesota (SUA)

Citeste si FASCINANT. Sigur nu stiai asta despre corpul uman

Pentru a stabili daca micile animale au regrete, echipa de cercetatori a pornit de la definitia formulata de psihologi si economisti. ‘Regretul consta in a recunoaste ca ai comis o greseala si ca ar fi fost mult mai bine daca ai fi procedat altfel’, a explicat A. David Redish, profesor de neurostiinta.

Citeste si De ce inteapa tantarii doar anumite persoane?

‘La oameni, o parte a creierului, numita scoarta orbitofrontala, se activeaza cand apare un regret. S-a identificat si la soareci o activare a cortexului orbitofrontal atunci cand animalul a sesizat ca a facut o alegere gresita. In mod curios, pe scoarta aparea reprezentarea a ceea ce ar fi trebuit sa faca, nu a recompensei pierdute’, a declarat Redish.

Citeste si Ce animal de companie preferi? Asta spune multe despre inteligenta si personalitatea ta

In opinia sa, concluziile experimentului vor permite oamenilor de stiinta sa-si puna noi intrebari pentru a intelege mai bine motivele care stau la baza actiunilor oamenilor, scrie libetatea.roloading...

Adauga un comentariu