Magazin

STUDIU – Ziua cea mai depresiva din an este …

Publicat: 21 ian. 2013
Cea mai depresiva zi din an, denumita si Blue Monday, este in anul 2013 pe data de 21 ianuarie. Nu e de mirare ca astazi cei mai multi dintre noi sunt lipsiti de vlaga, sustin cercetatorii britanici.
Cu o traditie in studiul celor mai bune si mai rele zile „colective” din an, britanicii au deja lista de argumente pentru aceasta zi – a treia zi de luni din an si cea mai trista din cele 12 luni de zile.
Multi dintre noi am putea sa ne simtim mai apasati ca oricand inca de dimineata, de aglomeratia din mijloacele de transport in comun, dar si de cea din trafic. Sau, ne-am putea da brusc seama ca nu prea mai avem bani in portofel, deoarece sarbatorile de iarna ne-au facut sa scoatem si ultimele rezerve pentru a petrece asa cum se cuvine clipele magice din an.
S-ar putea adauga si orele mai putine de lumina naturala, specifice perioadei de iarna, precum si perspectiva indepartata a vacantei de vara.
Se spune ca aceasta zi din an ar fi fost calculata de catre psihologul Cliff Arnall, dupa o formula stiintifica in care au fost luate ca repere de calcul timpul ramas pana la viitorul Craciun, cheltuielile facute si datoriile acumulate cu ocazia sarbatorilor de iarna, precum si lipsa sau abandonarea planurilor facute in rezolutiile de Anul Nou, scrie b1.ro.
Arnall a scris prima oara despre „Blue Monday” acum 7 ani, intr-un comunicat de presa pentru Sky Travel, un fost post de televiziune britanic pentru calatorii. El si-a explicat atunci teoria prin „efectul de hibernare”, acesta fiind perioada de timp in care facem mai putina miscare fizica, ne simtim obositi, petrecem mai mult timp in casa si consumam hrana cu mai multe calorii.


loading...

Adauga un comentariu