Coronavirus

Studiul care contrazice tot ce știai despre COVID-19. Coronavirusul rezistă pe suprafețe până la 17 zile

Publicat: 25 mart. 2020

Un studiu din Raportul Săptămânal Morbidity and Mortality (MMWR) arată că virusul care provoacă COVID-19, SARS-CoV-2 a rămas pe suprafețele cabinelor navei de croazieră Diamond Princess mai mult de 2 săptămâni. Coronavirusul „a fost identificat pe o varietate de suprafețe din cabinele pasagerilor infectați (simptomatici și asimptomatici) până la 17 zile de la vacanța petrecută pe Diamond Princess, dar înainte de efectuarea procedurilor de dezinfectare”, se arată în studiu.

S-a dovedit că dezinfectarea și curățarea camerelor este extrem de eficientă în combaterea COVID-19, conform Centrelor americane pentru controlul și infecțiile bolilor, care publică MMWR. (De asemenea, oficialii de sănătate din Regatul Unit încurajează o astfel de dezinfectare.)

Diamond Princess a înregistrat mai mult de 700 de cazuri de coronavirus. Nava a fost pusă în carantină pentru o perioadă în afara orașului Yokohama, Japoni. La un moment dat a conținut cel mai mare focar de COVID-19 în afara Chinei continentale. În perioada 16 – 23 februarie, aproape 1.000 de persoane care au fost pe vasul de croazieră au fost repatriate prin aeronave în țările lor de origine. Cei 329 de oameni care s-au întors în Statele Unite au intrat în carantină sau în izolare.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu