International

SUA anunta ca nu va sprijini independenta Tibetului

Publicat: 19 iun. 2016
1
Potrivit secretarul de stat american, John Kerry, Statele Unite sustin ca Tibetul este o parte inalienabila a Chinei si nu sprijina independenta Tibetului. Intr-o convorbire telefonica cu ministrul chinez de externe Wang Yi, Kerry a afirmat ca politica SUA privind problema Tibetului ramane neschimbata si nu se va schimba. 
Wang, la randul sau, a reiterat pozitia principiala a Chinei cu privire la problema Tibetului, indemnand partea americana sa nu intervina in afacerile interne ale Chinei si sa ia masuri practice pentru a proteja relatiile China-SUA. Kerry a salutat succesul recentului Dialog Strategic si Economic SUA-China si al consultarilor la nivel inalt SUA-China, care au avut loc la Beijing la inceputul acestei luni. Wang a declarat ca ultima runda a dialogului China-SUA a fost un succes datorita eforturilor comune ale ambelor parti. 
Dialogul recent a trimis semnale clare ca ambele parti se angajeaza sa construiasca un nou tip de relatie majora, care va crea conditii favorabile pentru o dezvoltare sanatoasa si stabila in continuare a relatiilor China-SUA, a adaugat Wang.
Adauga un comentariu