Secretele istoriei

SUA-Coreea de Sud, exercitii militare scurtate, dupa compromisul lui Kim Jong Un

Publicat: 20 mart. 2018

Durata exercitiilor militare comune care au loc in fiecare an intre SUA si Coreea de Sud va fi redusa cu o luna, a anuntat marti Ministerul sud-coreean al Apararii, in conditiile in care detensionarea diplomatica din relatiile cu Nordul se confirma, informeaza AFP.

Principala manevra, denumita Foal Eagle, "va dura o luna, in aprilie, dat fiind ca a fost amanata din cauza Jocurilor Olimpice", a declarat un purtator de cuvant al ministerului pentru AFP.

Anul trecut, aceste exercitii militare au durat doua luni. In acest an, ele au fost amanate pentru a evita suprapunerea cu Jocurile Olimpice de Iarna organizate in Coreea de Sud.

Aceste manevre pe scara larga implica desfasurarea a zeci de mii de trupe la sol si provoaca de fiecare data tensiuni in peninsula. Coreea de Nord, dotata cu arma nucleara, le considera ca fiind repetitia generala pentru invadarea teritoriului sau.

Pacea, favorizata de o competitie sportiva

Dupa doi ani de escaladare, Jocurile Olimpice au fost catalizatorul unei apropieri neasteptate si extrem de rapide. Aceasta a dus la anuntul cu privire la doua intalniri la nivel inalt facut de Seul, care manevreaza diplomatic in aceasta afacere si face oficiul de intermediar intre Washington si Phenian, relateaza Agerpres.loading...

Adauga un comentariu