Razboi în Ucraina

SUA impune încă o serie de sancțiuni Rusiei. Acestea vizează o bancă, mai mulți oligarhi, dar și compania BiTriver

Publicat: 20 apr. 2022

Statele Unite au impus astăzi, 20 aprilie, o nouă serie de sancțiuni pentru zeci de persoane și entități, inclusiv o bancă comercială rusă și o companie de minare a criptomonedelor, sperând astfel să înlăture posibilitatea ca Moscova să evite sancțiunilor existente pentru invazia Ucrainei de către Rusia, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al Departamentului de Trezorerie al Statelor Unite ale Americii. În cadrul acestuia, SUA a transmis că a aplicat sancțiuni băncii comerciale ruse Transkapitalbank, ai cărei reprezentanțe deservesc mai multe bănci din Asia, inclusiv din China și Orientul Mijlociu.

Peste 40 de persoane și entități sunt vizate de noile sancțiuni

Washingtonul a vizat, de asemenea, o rețea globală de peste 40 de persoane și entități conduse de oligarhul rus Konstantin Malofeyev, inclusiv organizații „a căror misiune principală este de a facilita evitarea sancțiunilor pentru entitățile ruse”.

Trezoreria SUA a impus, de asemenea, sancțiuni companiei BiTriver, care operează în Rusia în industria de minare a criptomonedelor, cât și împotriva a 10 dintre filialele acesteia.

BitRiver ar fi a treia companie ca mărime din lume care operează în industria de minare a monedelor virtuale și este prima oară când Trezoreria SUA sancţionează companii de acest tip.

Restricții pentru vizele a 635 de cetățeni ruși din partea SUA

În plus, Departamentul de Stat impune restricții privind vizele pentru 635 de cetățeni ruși care sunt „implicați în reprimarea disidenței în Rusia și în străinătate, care au fost implicați în activități care amenință integritatea teritorială a Ucrainei și care au fost implicați în încălcări ale drepturilor omului în instituțiile închisorii și locurile de detenție neoficiale din zonele controlate de Rusia din regiunea Donbas din Ucraina”, potrivit Trezoreriei SUA.

Trei oficiali ruși se vor confrunta, de asemenea, cu restricții de viză „pentru implicarea în încălcări grave ale drepturilor omului și pentru 17 persoane responsabile pentru subminarea democrației în Belarus”, a continuat Trezoreria SUA.
Adauga un comentariu