International

SUA isi ia masuri de precautie in urma amenintarilor Coreei de Nord

Publicat: 02 apr. 2013

Statele Unite vor pozitiona in Oceanul Pacific un radar antibalistic mobil stationat pe o platforma semiplutitoare, pentru a detecta eventuale rachete lansate de regimul comunist de la Phenian, afirma un oficial din cadrul Pentagonului citat de CNN.

Radarul, care opereaza in frecventa X, va fi montat pe o platforma semiplutitoare, SBX-1, si va fi stationat in largul coastelor Japoniei. Dispozitivul va putea depista si urmari traiectoria oricarei rachete lansate de Coreea de Nord.

Marti dimineata, Statele Unite au anuntat ca vor trimite in apropierea coastelor Coreei de Sud un distrugator capabil sa intercepteze rachete. Nava USS McCain, care tocmai a participat la manevre militare, a fost trimisa in sud-vestul Peninsulei Coreea, in loc sa revina in portul de stationare din Japonia.

Deciziile intervin pe fondul amenintarilor proferate de Coreea de Nord care a evocat posibilitatea lansarii unor atacuri nucleare preventive impotriva Statelor Unite.

Statele Unite si Coreea de Sud continua exercitiile militare comune in pofida amenintarilor regimului comunist de la Phenian.loading...

Adauga un comentariu