National

SUA si China se bat pentru celulele descoperite de niste romani

Publicat: 14 sept. 2011
1
Statele Unite ale Americii si-au exprimat intentia sa finanteze cu sume impresionante cercetarile cu privire la Telocite in timp ce China i-a invitat pe cercetatorii romani in repetate randuri sa continue cercetarile in marile laboratoare din Shanghai si Beijing
Telocitele – descoperire a echipei de cercetatori de la Institutul „Victor Babes” condusa de Acad. Laurentiu M. Popescu, continua sa revolutioneze lumea medicala internationala”, se arata intr-o invitatie trimisa cercetatorilor romani.
Telocitele sunt celule care exista in organe si care potrivit cercetarilor de la momentul actual ar avea rol in regenerarea inimii.
Potrivit Mediafax, cercetatorii de la Institutul „Victor Babes”au descoperit intamplator, in timp ce faceau studii ale celulelor din intestin, prezenta unor celule care impreuna cu cele stem ar putea reface muschiul inimii afectat de infarct.
Analizand aceste celule, cercetatorii au ajuns la o concluzie foarte importanta, si anume ca atat inima, cat si creierul au puterea de regenerare.
Telocitele sunt niste celule cu corp mic, dar cu prelungiri extrem de lungi (asemanatoare prelungirilor neuronilor), prezente in aproape toate organele corpului. Ele nu pot fi vazute la microscopul obisnuit, intrucat prelungirile sunt sub limita de detectie a acestuia, iar la microscopul electronic au fost vizualizate cu siguranta fragmente de telopode, dar au fost ignorate ori trecute cu vederea.
Adauga un comentariu