National

SUA sprijina ROMANIA! Se discuta crearea unor forte multinationale la Marea Neagra

Publicat: 28 sept. 2016
Statele Unite ale Americii sprijina initiativa Romaniei de a bune bazele unei forte multinationale la Marea Neagra si vor colabora in cadrul NATO la intensificarea prezentei militare, a anuntat Departamentul de Stat intr-un comunicat de presa emis dupa al cincilea dialog anual din cadrul Parteneriatului Strategic. 
De asemenea, cele doua guverne s-au angajat sa intensifice eforturile de comunicare strategica, combatere a terorismului si cooperare in domeniul securitatii cibernetice.
„Statele Unite si Romania au subliniat importanta unor eforturi sustinute in promovarea democratiei, statului de drept, a guvernarii democratice si societatilor sustenabile. Simplul fapt ca Romania apara aceste valori cu hotarare si face progrese in reforma unor domenii precum aplicarea legii, responsabilizarea guvernarii si lupta impotriva coruptiei este un exemplu remarcabil. Asteptam sa cooperam si pe viitor in promovarea eforturilor comune in domeniul dezvoltarii si asistentei tehnice pentru Republica Moldova, Balcanii de Vest si alte zone,” se arata in comunicatul de presa.


loading...

Comentarii
Adauga un comentariu