International

SUA vrea TOTALITARISM ECONOMIC. Abuz incredibil fata de un mic afacerist – VIDEO

Publicat: 31 mai 2015
America s-a transformat intr-o tara care isi tine locuitorii in lesa, dupa cum arata si o intamplare recenta prin care a trecut un mic afacerist. In fruntea acestei initiative se afla Guvernul, care doreste eliminarea banilor cash, specialistii avertizand ca exista un risc major ca americanii simpli sa nu mai poata cumpara sau vinde nimic fara aprobarea Guvernului. Predictia a fost facuta de consultantul financiar Martin Armstrong, care denunta razboiul dus impotriva detinerilor de cash, care marcheaza inceputul unei „noi ere de totalitarism economic„, ceea ce ar putea duce la un colaps bancar.
O intamplare recenta le da fiori americanilor de rand. Proprietarul unei mici benzinarii s-a trezit din senin cu o descindere in forta a institutiilor, care i-au cerut socoteala pentru modul in care si-a tinut banii in banca. Mai precis, Lyndon McClellan, din Fairmont, Carolina de Nord, s-a trezit cu agenti FBI si reprezentantii autoritatii de supraveghere a comertului cu alcool, care l-au investigat, in timp ce Fiscul i-a luat pur si simplu din cont toti banii firmei, suma fiind de 107.702,66 dolari. S-a ajuns la acest abuz dupa ce proprietarul benzinariei si-a permis sa constituie mai multe depozite mai mici de 10.000 de dolari. Fiscul l-a suspectat ca incearca in acest mod sa evite raportarile obligatorii ale bancilor pentru sume depasind aceasta limita.
Episodul este amintit de Joseph Salerno, profesor de economie la Pace University, ca fiind un caz clasic de abuz impotriva celor care-si castiga veniturile in regim de piata concurentiala. Proprietarul benzinariei nu a facut decat sa constituie doua depozite separate, in valoare totala de 11.400 de dolari, in 24 de ore. Omul nici macar nu stia ca ii este interzis sa detina conturi cu sume mai mici de 10.000 de dolari. Fara sa fie supus unei reale investigatii, acesta a fot asociat cu spalarea de bani, trafic de droguri si a ramas fara nici un ban in cont, pe baza unei legi care permite autoritatior sa confiste orice suma despre care exista suspiciunea ca ar proveni din infractiuni. Cu toate ca si-au recunoscut greseala, reprezentantii Fiscului au perseverat in abuzul comis, acceptand sa-i ofere doar 50% din suma confiscata. Barbatul nu s-a lasat si a inceput un adevarat razboi cu statul, pentru a-si recupera banii munciti.
„Nu este echitabil pentru oamenii din America sa munceasca si sa traiasca cu gandul ca cineva va bate intr-o zi la usa lor spre a le spune: tocmai v-am luat banii! Totdeauna m-am gandit ca banii sunt in siguranta la banca, dar nu as mai spune asta in momentul de fata”, afirma proprietarul benzinariei.


loading...

Adauga un comentariu