News Flash:

Subiecte de nivel mediu la prima proba a tezelor cu subiect unic

4 Decembrie 2008
922 Vizualizari | 0 Comentarii
Paula Gavrilescu
• Subiectele la teza de limba si literatura romana, pentru clasele VII-VIII, au fost, ca dificultate, de nivel mediu si accesibile pentru elevi • Acestia au avut de rezolvat varianta cu numarul doi atat la clasa a VII-a, cat si la a VIII-a • Un singur elev de clasa a VIII-a, de la Colegiul National de Arte Octav Bancila, a fost eliminat pentru ca a incercat sa copieze • "Avem un singur elev eliminat din examen pentru copiat. In rest nu s-au constatat probleme, iar totul a decurs normal. Inspectoratul a avut delegati in toate centrele de comunicare de pe raza judetului si a orasului Iasi care au monitorizat desfasurarea tezelor", a declarat profesoara Paula Gavrilescu


Subiectele la tezele de limba si literatura romana, pentru clasele VII-VIII, au fost, ca dificultate, de nivel mediu si accesibile pentru elevi. Acestia au avut de rezolvat varianta cu numarul doi atat la clasa a VII-a, cat si la a VIII-a. Prezenta a fost de peste 95 la suta la nivelul judetului, dar si a municipiului.

Nu s-a constatat nici o disfunctionalitate majora in transmiterea subiectelor si a desfasurarii tezelor. Un singur elev de clasa a VIII-a, de la Colegiul de Arte Octav Bancila, a fost eliminat pentru ca a incercat sa copieze. Un numar de 390 de elevi de clasa a VII-a nu s-au prezentat la aceasta proba, iar la clasa a VIII-a au absentat 360 de elevi, dintr-un total de 18.059 elevi inscrisi initial, respectiv 9.126 la clasa a VII-a si 8.933 la clasa a VIII-a. Acestia mai au o sansa in sesiunea speciala ce se va organiza in luna ianuarie 2009. "Subiectele propuse la cele doua clase vizeaza doar continuturile predate in acest semestru. Textele la prima vedere selectate ca suport pentru evaluarea capacitatii de intelegere a mesajului scris si pentru elementele de constructie a comunicarii sunt potrivite nivelului de varsta. Astfel, la clasa a VII-a, fragmentul apartine unei legende «Consul si Taita», din volumul Basmele marii de Al. Mitru, stiut fiind faptul ca elevii de varsta mai mica recepteaza cu mai multa usurinta textele epice. Dincolo de aspectul narativ, fragmentul are si valoare formativa, personajele proband calitati precum perseverenta, curajul. La clasa a VIII-a, textul suport este unul liric prin dimensiunea sa conotativa, liricul presupunand un nivel mai ridicat al capacitatii de comprehensiune si de interpretare. Textul a fost accesibil, fiind un pastel, usor de interpretat", a declarat Petru Apachitei, inspector de specialitate la limba si literatura romana din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi.Fara incidente

Procesul de transmitere a subiectelor si derularea tezelor s-au desfasurat fara a fi constatate probleme grave. ISJ a avut delegati care au monitorizat tezele in toate cele 30 de centre de comunicare de pe raza judetului Iasi. "Avem un singur elev eliminat din examen pentru copiat. In rest nu s-au constatat probleme, iar totul a decurs normal. Inspectoratul a avut delegati in toate centrele de comunicare de pe raza judetului si a orasului Iasi care au monitorizat desfasurarea tezelor", a declarat Paula Gavrilescu, delegatul ISJ privind organizarea si derularea tezelor cu subiect unic.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fara incidente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1377 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015222 (s)