News Flash:

Subiecte grele la matematica

2 Iulie 2008
2695 Vizualizari | 1 Comentarii
Subiecte grele la matematica
• Ieri a avut loc a doua proba scrisa a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2008, proba obligatorie a profilului • Dintr-un total de 7745 de elevi care au sustinut proba obligatorie a profilului, 80 la suta au dat examen la matematica • Totodata, s-au inregistrat 34 candidati neprezentati, precum si trei eliminati din concurs pentru copiat


Ieri a avut loc a doua proba scrisa a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2008, proba obligatorie a profilului. Cea mai grea proba din programa bacalaureatului, matematica, a fost poate si proba de foc a celor mai multi dintre candidati. Trebuie precizat ca dintr-un total de 7745 de elevi care au sustinut proba obligatorie a profilului, 80 la suta au dat examen la matematica. Totodata, s-au inregistrat 34 candidati neprezentati, precum si trei eliminati din concurs pentru copiat. "Elevii care au fost eliminati din examen au fost inregistrati la Colegiul Emil Racovita, la Grupul Scolar CF Iasi, precum si la Liceul Miron Costin din Pascani", a spus Sabina Manea, purtatoarea de cuvant a ISJ Iasi. In privinta subiectelor la istorie, profesorii au aratat ca acestea nu au avut un grad mare de dificultate, mai ales ca au fost analizate si dezbatute in cadrul cercurilor pedagogice ale profesorilor de istorie din lunile ianuarie si mai.

"Subiectele de astazi (ieri-n.r.) la istorie sunt de dificultate medie. Itemii au fost exersati in timpul anului din momentul in care modelul a fost cunoscut de catre elevi. Se cerea multa atentie in lecturarea cerintelor pentru a se intelege corect sarcinile de lucru. Un rol important il au cunoasterea terminologiei de specialitate, cat si operarea cu aceasta in rezolvarea cerintelor, surprinderea legaturilor cauza-efect, incadrarea in epoca si respectarea traseului cronologic. De altfel, aceste tipuri de itemi au fost analizate si dezbatute in cadrul cercurilor pedagogice ale profesorilor de istorie din ianuarie si mai", a precizat prof. dr. Lacramioara Iordachescu, inspector de istorie. Pe de alta parte, si subiectele de la matematica au fost mai accesibile, dupa cum au aratat inspectorii acestei discipline. "Subiectele de astazi (ieri-n.r.) au fost de nivel mediu, structurate conform programei analitice. Exista, ca de obicei, cateva subpuncte cu grad de complexitate ridicat, dar acest lucru nu i-ar impiedica pe elevii foarte bine pregatiti sa obtina nota maxima. Pentru marea masa a elevilor, subiectele au fost abordabile si de aceea speram sa avem in judet un procent mare de promovabilitate", a spus si prof. Constantin Chirila, inspector de matematica. Insa elevii nu au fost in asentimentul profesorilor. Candidatii au spus ca o parte a subiectelor de la matematica le-au dat serioase batai de cap. "Foarte grele subiectele. Criminale chiar. Totusi, m-am descurcat", a aratat Ionela, eleva la liceul Costache Negruzzi. Astazi se va desfasura proba scrisa E a examenului de bacalaureat. Candidatii din judetul Iasi vor sustine examene la un numar de 68 discipline, printre care cele mai multe teze vor fi sustinute la discipline precum biologie, intr-un numar de 1162 candidati, marketingul afacerilor, respectiv 664 candidati, chimie, la care s-au inscris 325 candidati, sau limba latina, la care vor sustine examen 327 de elevi. De asemenea, exista un numar mare de teze la disciplinele tehnice. In alta ordine de idei, in cursul zilei de maine, absolventii vor sustine examenul la o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii, scris sau practic. Pe de alta parte, in data de 5 iulie se vor afisa rezultatele acestor probe, pana la orele 16.00. Dupa aceasta, absolventii vor putea sa depuna contestatiile intre orele 16.00 - 20.00. In perioada 7 - 8 iulie vor fi analizate toate aceste contestatii, iar pe data de 9 iulie vor fi afisate rezultatele finale ale examenului de bacalaureat.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

rooney  | #38064
e ff greu
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4027 (s) | 22 queries | Mysql time :0.285092 (s)