Eveniment-Social

Subiecte lejere la prima proba orala a examenului de Bacalaureat

Publicat: 09 iun. 2015
1

Examenul National de Bacalaureat 2015 a debutat cu proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în Limba româna. Peste sase mii de liceeni ieseni au sustinut-o. Organizata, conform legislatiei în vigoare, în scoala de provenienta a candidatilor, aceasta este obligatorie, fiind comuna pentru toate filierele, profilurile si specializarile pe care le-au parcurs candidatii în învatamântul liceal si are ca scop evaluarea competentelor din programa examenului, domeniile literatura romana, limba si comunicare. Aceasta a verificat utilizarea corecta si adecvata a limbii române în diferite situatii de comunicare; utilizarea adecvata a strategiilor de comprehensiune si de interpretare, a modalitatilor de analiza tematica, structurala si stilistica în receptarea textelor literare si non-literare; argumentarea în scris si oral a unor opinii în diverse situatii de comunicare.

„Subiectele au cuprins texte literare si non-literare, la prima vedere, precum si itemii corespunzatori evaluarii competentelor specifice si a continuturilor asociate din programa. Precizam faptul ca textele suport au fost selectate astfel încât sa îndeplineasca diverse criterii, cum ar fi: sa acopere o gama cât mai variata de tipuri de texte, care sa stimuleze interesul la lectura; sa aiba un caracter autentic, posibil a fi întâlnite în viata de zi cu zi; sa constituie un decupaj semnificativ si de sine statator, de 150-200 de cuvinte, suficient pentru îndeplinirea cerintelor de evaluare formulate; sa fie texte la prima vedere, nestudiate la clasa”, a precizat prof. Mihaela Apetroae, profesor de Limba romana. Urmeaza ca intre 15 si 19 iunie sa aiba loc testarea la evaluarea competentelor digitale – proba D, iar intre 22 si 26 iunie cea de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala – proba C.

Citeste si: Schimbari MAJORE pentru cei ce dau BAC-ul anul viitor. Vezi CALENDARUL

Citeste si: ATENTIE ELEVI! Incep simularile la Bacalaureat

Comentarii
  • subiectele sunt usoare cand inveti! dar atunci cand doresti sa obtii calificativul de „experimentat” nu mai e asa de simplu totul….sau cand trebuie sa platesti sedinte de pregatire pt ca profesorii intentionat,nu predau ce trebuie pt a avea meditatii….chiar asa…ei de ce nu platesc impozit ..ca 70 ron sedinta stiu sa ia….

    • Nu te pune nimeni să faci meditaţii. Dacă tot mergi la uşa unui profesor pentru a te medita, nu- i treaba ta dacă plăteşte impozit. Dacă te deranjează, nu- i da bani, învaţă la şcoală gratuit.

      • eu intreb de ce dvs,ca profesor ,nu va faceti meseria pt care sunteti platit din banii publici…de ce pt a avea rezultate de exceptie..pt note peste 9 ,trebuie sa fac pregatire?! si chiar e treaba mea,cum e si a parintilor mei ,sa intreb de ce nu platiti impozit asa cum spune legea>!

Adauga un comentariu