Eveniment-Social

Subiecte rezolvate pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2020, oferite de Universitatea Tehnică din Iași, la disciplina Matematică

Publicat: 05 iun. 2020
Subiecte rezolvate cu înregistrări pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2020, oferite de Universitatea Tehnică Gheorghe Asavhi din Iași la disciplina Matematică
Subiecte pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2020, oferite de Universitatea Tehnică din Iași

Subiecte rezolvate și înregistrate gratuit pe Facebook pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2020, oferite gratuit de Universitatea Tehnică – TUIAȘI „Gheorghe Asachi” din Iași la disciplina Matematică. „Am considerat că elevii de liceu care s-au pregătit până acum pentru a da examenul de Bacalaureat s-ar bucura să mai primească un mic ajutor din partea profesorilor noștri. Ne-am adaptat vremurilor și ne-am mutat în on-line”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul de la Universitatea Tehnică din Iași

Subiecte rezolvate și înregistrate gratuit pe Facebook pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2020. Sunt oferite gratuit de Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași la disciplina Matematică. Sunt 10 înregistrări video cu rezolvări de teste la Matematică, sprjin pentru liceenii care susțin Bacalaureatul în 2020.

Testele sunt modele existente pentru Bacalaureat 2020

Pentru a veni în sprijinul elevilor din toata țara ce vor susține la finalul lunii acesteia examenul de Bacalaureat la Matematică, profesorii de la Departamentul de Matematică și Informatică al Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași le pun la dispoziție 10 clipuri video cu modele de teste din programa pentru anul 2020, rezolvate, cu respectarea integrală a baremurilor. În fiecare zi, de la ora 13:00, începând cu ziua de miercuri, 3 iunie 2020, pe pagina de Facebook a Universității Tehnice din Iași va fi publicată o înregistrare de maximum o oră, în care un cadru didactic de la Departamentul de Matematică și Informatică rezolvă un astfel de test într-o manieră interactivă. Prima astfel de înregistrare a fost deja postată. Testele sunt modele existente pentru Bacalaureat 2020, sugestii luate din diferite metodologii ale Ministerului Educației și Cercetarii, dar și creații proprii ale profesorilor de la TUIAȘI.

„Am considerat că elevii de liceu care s-au pregătit până acum pentru a da examenul de Bacalaureat s-ar bucura să mai primească un mic ajutor din partea profesorilor noștri. Nu este primul an în care ne gândim la ei, fiindcă a devenit deja o tradiție pregătirea gratuită la Matematică pentru examenul de Bacalaureat, prin cursuri ce erau susținute în amfiteatrele Universității. Ne-am adaptat vremurilor și ne-am mutat în on-line”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul de la Universitatea Tehnică din Iași.

Materialele care conțin rezolvările la Bacalaureat 2020 au fost realizate de o echipa de cinci cadre didactice

Inițiativa pentru acest proiect a avut-o prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relațiile internaționale la TUIAȘI.

„Având în vedere că, în mod normal, în această perioadă făceam pregătire gratuită la Matematică pentru elevii care urmau să susțină examenul de Bacalaureat, dar nu am mai putut susține clasic orele respective, am decis să le venim în ajutor pentru a-și definitiva pregătirea la Bacalaureat prin rezolvarea unor teste în maniera în care trebuie să fie prezentate la examen”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică.

Materialele au fost realizate de o echipă de cinci cadre didactice: Monica Burlică, Daniela Roșu, Gabriela Grosu, Radu Strugariu și Marcel Roman, care au încercat să aleagă subiecte reprezentative adaptate la programa de anul acesta, din care au mai fost scoase unele capitole.

„Scopul și ideea acestui proiect este de a întinde o mână de ajutor elevilor de liceu. Am selectat subiecte reprezentative, unele create, altele reluate, exact în maniera în care se vor da la Bacalaureat 2020. Având în vedere că anul acesta nu se mai dă admitere la Automatică și Calculatoare, am spus ca măcar să contribuim puțin la pregătirea elevilor în general, fiindcă mulți alegeau să vină să se pregătească și pentru testul de admitere, care era de o dificultate mai mare decât ce li se cerea la Bacalaureat”, a completat lect. univ. dr. Marcel Roman.

În fiecare an, în jur de 350 de elevi veneau la Universitatea Tehnică din Iași pentru a participa gratuit la ore de pregătire la Matematică, desfășurate de cadrele didactice ale Universității, elevii venind din Iași, dar și din mai multe județe din Moldova, Suceava, Neamț, Vaslui, Botoșani sau Galați.

Adauga un comentariu