News Flash:

Subiecte simple la tezele de la geografie si istorie

17 Decembrie 2008
846 Vizualizari | 0 Comentarii
• Subiectele date la tezele pentru elevii de clasa a VIII-a de la geografie si istorie au fost foarte accesibile • "Nota de trecere se poate obtine doar din rezolvarea subiectelor I si II, care au si cerintele cele mai accesibile", a precizat Mihaela Lesenciuc, inspector de specialitate Geografie
Subiectele date la tezele pentru elevii de clasa a VIII-a de la geografie si istorie au fost foarte accesibile. Profesorii de la cele doua discipline au precizat ca elevii cu o pregatire modesta nu ar trebui sa aiba probleme in promovarea examenului. In judetul si municipiul Iasi nu a fost eliminat nici un elev de la sustinerea tezelor pentru tentative de copiat. Din cei 8.993 de elevi de clasa a VIII-a asteptati la teza de la istorie sau geografie, au fost prezenti 8.556, inregistrandu-se o prezenta generala de peste 95 la suta. Pentru cei care au absentat sau care nu vor lua note peste cinci vor mai avea o sansa in sesiunea speciala ce se va organiza in luna ianuarie 2009 de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT). Atat la geografie, cat si la istorie elevii au avut de rezolvat varianta cu numarul opt, considerate ca dificultate medie de conducerea MECT. "Subiectele, in general, au fost de dificultate medie. Nota de trecere se poate obtine doar din rezolvarea subiectelor I si II, care au si cerintele cele mai accesibile. Cerintele au fost asemanatoare cu modelele care au fost lucrate la clasa. Harta de la subiectul IV, cel cu punctajul cel mai mare, este clara, cu cerinte concret formulate, referitoare la marile unitati de relief din Romania. Dificultate usor sporita prezinta subiectul cu numarul VI, in care li se cere elevilor sa explice anumite aspecte ale cadrului natural, modul de formare al unor subunitati de relief - grindurile din Delta, precum si proportionalitatea reliefului Romaniei. Este subiectul care necesita stabilirea unor corelatii logice intre notiunile invatate si probabil subiectul care va face departajarea intre notele de 9 si 10. In concluzie, subiectele la disciplina geografie sunt accesibile tuturor elevilor, dar mentionam ca volumul materiei care trebuia parcursa, conform programei scolare, pe primul semestru este destul de mare respectiv, tot relieful Romaniei", a precizat Mihaela Lesenciuc, inspector de specialitate Geografie. De asemenea, elevii de clasa a VIII-a care au optat sa sustina teza la disciplina Istorie au avut de tratat subiecte tot medii ca dificultate. "Apreciez dificultatea tezei la istorie ca medie. In mod normal, un copil cu o pregatire medie poate sa obtina usor o nota de 7 sau de 8, iar pentru cei care au o pregatire peste medie nu ar trebui sa fie nici o problema sa obtina note de cel putin 8.50 si 9. Au fost subiecte frumoase si relevante pentru ceea ce au studiat la orele de istorie, conform programei", a declarat Laviniu Lacusta, profesor de istorie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4756 (s) | 22 queries | Mysql time :0.355832 (s)