Eveniment-Social

Subprefectul a atras atentia reprezentantilor infrastructurii CFR ca au probleme la nivel de trecere a caii ferate

Publicat: 01 iun. 2014

Subprefectul judetului Iasi, Bogdan Abalasei a atras atentia reprezentantilor infrastructurii CFR din zona Pascani asupra faptului ca au probleme destul de mari in ceea ce priveste trecerile de la nivel de cale ferata. Mai precis, reprezentantul Guvernului in teritoriu s-a aratat deranjat de faptul ca nu sunt toaletati copacii de la trecerile de cale ferata si astfel se reduce cu mult vizibilitatea unui sofer sau a unui pieton.

„O astfel de problema este de exemplu la nivelul de trecere a caii ferate din comuna Stolniceni – Prajescu. Nu s-au toaletat copacii din apropiere si riscul producerii unui accident datorita lipsei de vizibilitate este foarte mare. Atrag atentia celor de la CFR ca de acest lucru trebuie sa se ocupe ei, nu altcineva. Daca nu va conformati, atunci veti fi responsabili de un eventual carnagiu in zona. Au mai fost probleme de acest gen la Stolniceni – Prajescu si se poate repeta”, a precizat subprefectul Bogdan Abalasei intr-o sedinta tinuta la Pascani.

Radu Movileanu, sef statie CFR Calatori Pascani, a precizat ca ar trebui montate in apropiere de treceri niste limitatoare de viteza. Prezent la intalnire Liviu Zanfirescu, seful Biroului de Politie Rutiera Iasi, a venit cu ideea de a monta semibariere la fiecare trecere de cale ferata pentru a evita accidentele. „Eu vin cu propunerea de a se monta semibariere, dar nu stiu cat de mult cei de la CFR sunt de acord cu aceasta masura deoarece implica niste cheltuieli destul de mari din cate am inteles. O astfel de semibariera, spre exemplu, ar fi necesara a fi amplasata si la Letcani”, a mentionat Zanfirescu. Subprefectul Bogdan Abalasei a mai dat exemple de probleme de acest gen, cum ar fi si bariera din suburbia Blagesti.loading...

Adauga un comentariu