News Flash:

Subprefectul i-a retrocedat pamant mamei sale

17 Decembrie 2008
2389 Vizualizari | 4 Comentarii
Vasile Etcu
• Desi Comisia Locala de Fond Funciar din comuna Rediu a respins in prima faza cererea de retrocedare pe care Magdalena Etcu a formulat-o pentru o suprafata de 519 metri patrati, Comisia Judeteana coordonata de subprefectul Vasile Etcu a aprobat in cele din urma solicitarea • Pe de alta parte, Comisia a mai supus analizei si alte cateva dosare grele de retrocedare, cu cereri care au vizat retrocedari de sute hectare, printre care cea a contelui Stefan Defay, care a cerut aproape 1.700 hectare pentru a-i fi retrocedate
Sedinta de fond funciar cu emotii pentru subprefectul judetului, Vasile Etcu. Pe masa membrilor Comisiei Judetene de Fond Funciar (CJFF) a fost o cerere de retrocedare depusa chiar de mama subprefectului, Magdalena Etcu. Aceasta a depus o contestatie la decizia Comisiei Locale de Fond Funciar Rediu, care a respins cererea de retrocedare a unei suprafete infime, de 519 metri patrati. De aceasta data, membrii comisiei judetene au dat aviz favorabil acestei cereri formulate de mama lui Vasile Etcu, aceasta intrand in posesia suprafetei respective. Pe de alta parte, Comisia a mai supus analizei si alte cateva dosare grele de retrocedare, cu cereri care au vizat retrocedari de sute hectare. Una dintre acestea a facut referire la Stefan Defay, cavaler de Malta, care a cerut aproape 1.700 hectare de la comisia judeteana. Defay detine deja aproape 900 hectare pe intreg teritoriul judetului, insa de aceasta data se pare ca nu va mai beneficia de mostenire, pentru ca nu mai detine toate actele doveditoare. Membrii CJFF au decis insa amanarea dosarului pentru luna ianuarie a anului viitor, cerand lamuriri suplimentare. "Mostenitorul Stefan Defay a primit anterior acestei solicitari 882 hectare. De aceasta data a cerut retrocedarea unei suprafete de 50 hectare teren forestier dintr-un islaz, precum si a unei suprafete de 646 hectare teren forestier, pe care el le revendica in urma unui certificat eliberat de Camera Agricola Botosani in anul 1943. S-a constatat ca suprafata de 50 hectare se poate retroceda, pentru ca se face dovada proprietatii. In schimb, pentru cealalta suprafata de 646 hectare, s-a constatat ca nu mai face dovada de proprietate in momentul exproprierii. Cu toate acestea, am decis sa amanam dosarul pentru o sedinta din luna ianuarie, pentru a mai cere lamuriri", a spus Vasile Etcu. Un alt dosar care a vizat retrocedarea unei suprafete foarte mari l-a constituit cererea a doi mostenitori, Constantin si Nicolae Taut. Cei doi ai cerut CJFF retrocedarea unei suprafete de 1.010 hectare pe raza comunei Dagata, cerere care a fost amanata in cele din urma. Reprezentantii Comisiei Judetene au precizat ca o asemenea suprafata nu este disponibila in judet. "Comisia locala din Dagata a constatat ca la Ocolul Silvic Bacesti are 705 hectare disponibile. Cei doi mostenitori au primit deja 60 hectare, cate 30 pentru fiecare. Din cele 705 hectare, 472 sunt pe vechiul amplasament. Cum pe restul suprafetei disponibile nu s-au inregistrat alte cereri de retrocedare, se poate da celor doi si restul", a adaugat subprefectul Etcu. Un alt dosar care a fost amanat l-a constituit cererea unei suprafete de 86 hectare pe teritoriul localitatii Roscani. Mostenitorul nu avea trecut pe amplasamentul respectiv toata suprafata, fapt care a incurcat putin lucrurile si a dus la amanarea dosarului tot pentru o sedinta care ar urma sa aiba loc in luna ianuarie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Sa nu uitzi Darie !  | #51428
Cei ce solicita retrocedarea a mii de ha. de pamant l-au obtinut la vremea lor prin exploatarea taranului roman, prin amenintari, falsuri, inselaciune, profitand de inflatia, criza financiara, razboi si de toate necazurile ce s-au abatut pe capul tzaranului la acea vreme. Voi retrocedatzi pamantul in draci iar tinerii de la tzara muncesc cu ziua pentru o bucata de mamaliga.
doru  | #51429
Acesta este riscul asumat atunci cand a dorit sa fie subprefect si implicit secretar al CJFF Iasi. Titlul articolului sugereaza ca subprefectul si-ar fi favorizat mama, fara insa ca autorul acestuia sa faca vreun comentariu cu privire la legalitatea acestei retrocedari. Daca ar fi fost un "nimeni" atunci mama subprefectului nu ar fi fost bagata-n seama, dar cu notorietatea fiului sau uite ca ajunge si ea la ziar.Asta-i riscul functiei publice !
Cornel  | #51430
Normal dece nu ma surprinde. Etcu e mana in mana cu Bodea. Astia au facut toate invartelile in prefectura. A dat acum pentruca ii este frica ca vine alt prefect si nu osa ii mai semneze titlul de proprietate. Oare DNA-ul nu se autosesizeaza in urma acestui articol. Sa verifice tot ce au facut astia doi.
AND  | #51431
Parca stiu ca functia de subprefect a devenit asimilata functionaruli public, obtinuta prin concurs, nu? Si bine ca nu-s sunt pete pe trecutul lui Etcu, de asta a fost si ales, find un fin cunoscator, tinar, profesionist si cu experienta in domeniul funciar.

Subprefectul semneza actul de proprietate dar nu impropietareste el, oamenii buni., comisia de impropietarire o face , justitia o face.

E vadit ca articlolul e tendentios, atit prin titlul (..face priza buna la public), ii ataca familia si bazat pe informatiile aratate clar ca se face jocul cuiva, se vrea ca postul de subprefect sa devina din nou politic, ha ha, ha

Rusinel... Domnul "Manipulat" Vlad Rotaru. (-:
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024238 (s)