Arte vizuale

Subscriptia publica pentru achizitionarea sculpturii Cumintenia pamantului a strans 1.163.032 de euro din cei 6 milioane euro necesari

Publicat: 02 oct. 2016

Subscriptia publica pentru achizitionarea sculpturii Cumintenia pamantului a reusit sa adune pana in prezent 1.163.032 de euro din cei 6 milioane de euro necesari, a anuntat Ministerul Culturii intr-un comunicat de presa. „Avem o luna la dispozitie pana cand trebuie sa achizitionam lucrarea lui Constantin Brancusi, iar, in acest interval, analizam toate variantele posibile. Vom reveni in cel mai scurt timp cu planul de actiune”, a declarat ministrul Culturii, Corina Suteu, potrivit documentului.

Pentru achizitionarea operei, Guvernul a alocat deja 5 milioane de euro si erau necesare inca 6 milioane de euro din donatii, Subscriptia se incheie pe 30 septembrie.

DIn cei 1.163.032 de euro stransi, s-au donat 201.704 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro,  67.526 de euro prin intermediul eMag.ro,  748.350 de euro prin transfer bancar in conturile Ministerului Culturii si 145.452 de euro prin SMS.

DE la lansarea subscriptiei pana vineri, peste 100.000 de donatori, persoane fizice si juridice, s-au implicat in subscriptia publica pentru „Cumintenia Pamantului”, iar 11.500 de vizitatori au vazut sculptura lui Constantin Brancusi la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei.

„Suntem extrem de onorati ca atat de multe persoane si companii au facut demersuri pentru a pastra in circuitul muzeal national „Cumintenia Pamantului”. A fost o mobilizare fara precedent la nivel autohton si am reusit sa strangem peste 1 milion de euro in doar 4 luni de campanie. Ne dorim ca aceasta sculptura sa fie accesibila tuturor romanilor, mai avem o luna la dispozitie pana cand trebuie sa achizitionam lucrarea lui Constantin Brancusi, iar, in acest interval, analizam toate variantele posibile. Vom reveni in cel mai scurt timp cu planul de actiune”, a declarat Corina Suteu, Ministrul Culturii.

„Modurile in care donatorii si-au aratat sprijinul pentru subscriptia publica au fost pe cat de diverse, pe atat de originale. Avram Iancu, hunedoreanul din Valea Jiului,  a reusit sa traverseze inot Canalul Manecii fara costum de protectie termica, dedicand intregul sau efort „Cuminteniei Pamantului”. Neagu Djuvara a lansat un apel pentru donatii cu ocazia aniversarii a 100 de ani, iar Ministerul Culturii a realizat impreuna cu artistul Mircea Cantor si in parteneriat cu Romfilatelia o editie speciala de plicuri dedicata campaniei de subscriptie publica pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi, „Cumintenia Pamantului”. 25.000 de plicuri sunt disponibile in 392 de unitati ale Postei Romane la pretul de 1,5 lei, incepand cu data de 1 septembrie.  Mai mult, 1 din 6 participanti ai festivalului Electric Castle a donat pentru „Cumintenia Pamantului”, se arata in comunicatul institutiei.loading...

Adauga un comentariu