National

Suburbiile din Pascani, motiv de cearta

Publicat: 09 mart. 2011

Pana si satele din comunele arondate municipiului Pascani au conditii de trai mult mai bune decat cele din suburbiile orasului. Asa reiese din discutiile purtate intre consilierii pascaneni, dar si de Grigore Craciunescu, primarul municipiului, cu Neculai Ratoi, deputat PSD. Proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Extindere retea electrica de joasa tensiune – strada Aleea Calea Iasului“ a starnit controverse printre consilierii locali. In sedinta extraordinara de luni, edilii locali au aprobat cu greu acest proiect, pe motiv ca este incomplet. „Nu se precizeaza sursa financiara si este o investitie noua, pe noul an, fapt interzis de lege. Trebuie prinse in buget arieratele, nu si investitiile noi. Nu poate fi bugetat”, a spus consilierul Dumitru Pantazi.
Viceprimarul Ioan Ionita a precizat faptul ca exista solicitari din partea cetatenilor din zona inca din anul 2008. Nici acum nu li s-a raspuns acestora.
Prezent la sedinta, deputatul Neculai Ratoi le-a precizat celor din conducerea administratiei locale faptul ca prioritara ar fi extinderea retelei din suburbia Blagesti. „Din anul 2005 sunt solicitari din partea lor. Aici sunt copii care stau si invata carte la lampa. Au nevoie de lumina si acolo cred ca este prioritar sa se rezolve aceasta problema, nu aici, la Calea Iasului, unde sunt interese deoarece sunt nu-stiu-ce persoane cunoscute”, s-a adresat in plenul sedintei Neculai Ratoi, fost primar al Pascaniului.
Indicatiile acestuia l-au enervat la culme pe Ionita. „Daca exista solicitari din anul 2005, de ce nu le-ati rezolvat? In trei ani de zile, pana cand ati plecat de la primarie, puteati sa extindeti reteaua. Veniti acum si ne dati noua indicatii ce si cum sa facem. Nu mai suport sa va ascult minciunile. Atat ati stiut sa faceti”, a rabufnit Ioan Ionita in plenul sedintei.
Interesant este faptul ca, pe langa aceste doua probleme, mai sunt probleme si in cartierul de lux Dallas, unde, la fel, exista locuinte care nu sunt racordate la retelele de utilitati.
De precizat faptul ca proiectul, care a trecut, in cele din urma, de votul consilierilor, chiar daca pesedistii s-au abtinut de la vot, a fost elaborat de firma pesedistului Iulian Muraru, SC LINCAS SRL. Acesta a demisionat recent de la conducerea organizatiei de tineret, din motive necunoscute. Valoarea totala a proiectului este de 39.769,59 lei cu TVA, la un curs de 4,2694 lei pentru 1 euro.loading...

Comentarii
  • I-a dat Craciunescu comenzi pe firma si i-a impus sa nu mai fie rosiatic. Mai mult, Muraru este scurgerea de informatii din sanul Pesedeului. Tot ce se intampla acolo, ce se vorbeste la sedinte ceva, e ca si cum a lua parte si primarul Craciunescu. V-am facut un favor sa aflati cine va toarna ca altfel pesedistilor mureati de prostie.

Adauga un comentariu