News Flash:

Subventii pentru irigatii

6 Februarie 2007
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
In cursul anului trecut, in judetul Iasi au fost infiintate doar doua Organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI), respectiv OUAI Aqua Solonet Nord Bivolari si OUAI Solonet Sud Trifesti. Sectia ieseana a unitatii de Administrare si Imbunatatiri Funciare a incheiat cu aceste doua asociatii contracte multianuale de irigare.

Suprafetele pentru care au fost intocmite contractele multianuale sunt de 664 de hectare pentru OUAI Solonet Nord Bivolari si 910 hectare pentru OUAI Solonet Sud Trifesti. De asemenea, in cursul anului trecut, aceeasi sectie ieseana a incheiat doar doua contracte sezoniere pentru prestarea serviciilor de irigatii cu doar doi beneficiari, suprafata totala contractata fiind de 66 de hectare. Reprezentantii Agentiei Nationale de Imbunatatiri Financiare - ANIF sustin ca trebuie facute demersuri pentru a-i sustine pe beneficiarii de terenuri in sistem irigat sa se asocieze in asemenea organizatii. Asta deoarece doar cei care fac parte din aceste organizatii si care au incheiate contracte multianuale cu ANIF pot sa obtina subventii de la stat pentru irigatii. Subventiile acopera doar partial tariful anual de intretinere si reparatii, tariful de livrare a apei de irigatii si contravaloarea energiei electrice. "Inca din anul 2005 s-a luat legatura cu toate primariile pe raza carora se gasesc suprafete in sisteme de irigatii si s-au transmis documentatiile necesare infiintarii de OUAI in vederea incheierii de contracte multianuale", a spus Ioan Neagu, director regional al sucursalei Moldova de Nord a ANIF. In judetul Iasi suprafata amenajata cu lucrari de irigatii este de 50.404 hectare distribuita intr-un numar de opt amenajari de irigatii, in cadrul acestora functionand 72 de statii de pompare.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4028 (s) | 22 queries | Mysql time :0.287016 (s)