Eveniment-Social

Succes de SENZATIE. Filmul in care joaca mai multi actori ieseni, nominalizat la un valoros festival international

Publicat: 25 oct. 2016
1
Afacerea Est, cel mai recent lungmetraj al lui Igor Cobileanski, a fost selectionat in competitia oficiala a festivalului de film de categoria A, „PÖFF Tallinn Black Nights Film Festival”, programat intre 11 si 27 noiembrie 2016, in Estonia. La scurt timp dupa selectia pentru Tallinn, filmul a primit si invitatia de a participa in competitia principala a „Cairo International Film Festival”, programat intre 15 si 24 noiembrie. Insa, pentru ca cele doua evenimente se suprapun, filmul va fi proiectat in capitala Egiptului, la sectiunea Panorama.

Citeste si : Actorul iesean care a devenit vedeta de cinema in Las Vegas – FOTO, VIDEO

„Afacerea Est” va fi reprezentata la Tallinn, cu sprijinul Institutului Cultural Roman (ICR), de catre Igor Cobileanski, actorul iesean Constantin Puscasu si de catre producatoarea Iuliana Tarnovetchi. Filmul ii are in distributie pe actorii ieseni (de la Teatrul National Vasile Alecsandri – n.r.) Ion Sapdaru, Constantin Puscasu, Daniel Busuioc, Doru Aftanasiu, Anne Marie Chertic, Radu Ghilas si Catalin Cucu.

Creatia cinematografica este: „o comedie neagra, un road movie nebun cu încurcaturi si descurcaturi pline de umor: conflict cu gangsteri, vaccinarea gainilor împotriva gripei aviare, un furt în trenul de noapte, un sofer betiv de duba, o fuga de politie si o noapte în arest. Marian si Petro sunt doi prieteni la criza vârstei mijlocii – împreuna fac tot ce pot sa strânga bani si sa-si îndeplineasca, în sfârsit, visul. Dar îi asteapta un drum lung înainte. Povestea filmului este universala, iar comedia, umorul autentic, locatiile exotice care ilustreaza realitatile moldovenesti si actorii renumiti vor spori potentialul de distributie nationala si internationala pentru acest film. Calatoria protagonistilor îi va duce în zone în care se vorbeste româna moldoveneasca, se vor întâlni pe parcurs si cu personaje autentice, cu povesti de viata si spirit de aventura din Europa de Est. Calatoria protagonistilor îi va conduce în peste 57 de locatii, prin gari, trenuri, o închisoare, o ferma de gaini si multe altele”, este descris oficial filmul.

Citeste si : Mari actori ieseni in reclame interzise minorilor – VIDEO

Igor Cobileanski si Alien Film au mai lucrat împreuna la productia scurtmetrajului „Colectia de arome”, film premiat si selectat în cele mai importante festivaluri internationale de profil (Locarno, Clermont-Ferrand, Busan si Cairo). Ultimul proiect regizat de Cobileanski, serialul „Umbre”, difuzat anul acesta pe HBO România, s-a bucurat de succes si apreciere din partea publicului TV.

Citeste si : Marturiile ieseanului care a stat la masa cu personaje celebre din lume. Nu a visat vreodata ca va ajunge aici – GALERIE FOTO, VIDEO 

Adauga un comentariu