Eveniment-Social

Succes rasunator obtinut de un elev din Iasi la o importanta competitie internationala

Publicat: 10 iun. 2016
1

@ Cu siguranta, Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul National Emil Racovita din Iasi, este unul dintre exponentii noii generatii de aur ai Iasului @ Acum cateva zile, acesta s-a calificat la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara „Tuymaada” din Yacutia

Reusita aparte pentru Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul National Emil Racovita din Iasi. Tanarul s-a calificat la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara „Tuymaada”, Yacutia (capitala Republicii Saha din Federatia Rusa – n.r.), la disciplina chimie. Profesorul îndrumator al acestuia este Paula Gavrilescu, directorul de la Racovita si care preda la disciplina Chimie. Este a patra olimpiada internationala la care se califica Tudor. În decembrie 2014, el a fost premiat cu medalia de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, desfasurata în Argentina.

Citeste si: O noua realizare pentru invatamantul iesean – FOTO

In septembrie 2015 a primit medalia de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamântului, defasurata în Brazilia, iar în mai 2016 a obtinut medalia de argint la cea de-a XIV-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte a Uniunii Europene EUSO, desfasurata la Tartu, Estonia. Pasionat de chimie, matematica, fizica, biologie si ramurile geografiei, cu numeroase premii nationale si internationale, Tudor-Cristian Cozma este un elev preocupat de devenirea sa cognitiva si emotionala, fiind totodata si un stralucit interpret al pianului.

Citeste si: Doi elevi din Iasi, medaliati la o valoroasa olimpiada europeana – FOTO

Pentru Tudor, performanta înseamna: „munca, perseverenta, pasiune si devotament – nu numai din partea elevului, ci si din partea profesorilor. Meritul este însa al profesorilor, deoarece dumnealor îti cladesc esafodajul, iar tu esti cel care trebuie sa construiasca, dumnealor stabilesc volumul de cunostinte, îti dau indicatii sau îti pun în fata o paleta de provocari din care sa alegi. Pot sa spun ca sunt extrem de recunoscator profesorilor pe care i-am întâlnit”.

Citeste si: PERFORMANTE! Noi premii pentru elevii ieseni la Olimpiadele Nationale

Pe de alta parte, coordonatorul sau reliefeaza faptul ca a ajuns la un asemenea nivel prin multa munca si studiu individual. „Ma bucur ca elevi exceptionali ca Tudor ajung la astfel de performante datorita sprijinului familiei si al profesorilor, dar în primul rând prin efortul lor sustinut, prin munca, daruire si studiu individual. Nu pot decât sa-l felicit din inima si sa-i aduc aminte ca perfectiunea nu poate fi atinsa, însa urmarind perfectiunea, atingem excelenta”, a declarat prof. Paula Gavrilescu.

Comentarii
Adauga un comentariu