Stiri Turism

Suceava are primul centru national de informare si promovare turistica din fonduri UE

Publicat: 02 mart. 2012

Primul centru national de informare si promovare turistica finantat din fonduri europene, in valoare de peste  1,7 milioane lei, a fost lansat vineri la Suceava.

„Finalizarea acestui centru de informare este un mare castig pentru turismul din regiune. Infiintarea lui era o necesitate. Odata deschis acest centru, trebuie urmarita prestarea unui serviciu de calitate si asigurarea unor informatii de actualitate si cat mai complete”, a declarat ministrul Cristian Petrescu, prezent la eveniment.  

Valoarea totala a proiectului este de peste  1,7 milioane lei, din care circa 1,3 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile.  

Pe langa constructia efectiva, proiectul prevede dotarea si organizarea centrului. Astfel, cladirea de circa 300 metri patrati va dispune de mobilier, echipamente si softuri informatice, iar angajatii vor avea la dipozitie o baza de date cu informatii turistice. Totodata, fondurile europene contractate finanteaza realizarea de materiale de promovare: un website, harti, pliante si afise.

Ministrul Cristian Petrescu a semnat vineri contractul prin care Consiliul Judetean Suceava primeste finantare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul  „Modernizarea drumului judetean 175, km 30+800+30+900, 31+090+32+625, 35+900+39+000, Pojorata – Izvoarele Sucevei”.

Proiectul are o valoare totala de peste 2 milioane de euro, finantat in  mare parte ENPI, se va derula pe o perioada de 21 de luni si are ca obiectiv imbunatatirea infrastructurii regiunii istorice a Bucovinei prin reabilitarea drumului judetean care ofera legaturi directe catre punctul de trecere a frontierei Izvoarele Sucevei – Sepit si catre drumul national DN 17.loading...

Adauga un comentariu