News Flash:

Suceava ocupă primul loc pe ţară după rata de promovare a Bacalaureatului

8 Iulie 2010
763 Vizualizari | 0 Comentarii
• primul loc în ierarhia judeţelor după ratele de promovare înregistrate la examenul de Bacalaureat din acest an îl ocupă Suceava, cu 87,36% candidaţi promovaţi • inspectorii şcolari au precizat că numărul olimpicilor suceveni a plasat întotdeauna judeţul nostru pe locuri fruntaşe, la fel ca şi cel al absolvenţilor de liceu care au fost admişi în facultăţi de renume din toată ţara, fapt pentru care suspiciunile cu privire la fraudarea în masă a rezultatelor la Bacalaureat ar trebui eliminate
Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul propriu ierarhia judeţelor după ratele de promovare înregistrate la examenul de Bacalaureat din acest an. Primul loc îl ocupă Suceava, cu o rată de promovare - înainte de rezolvarea celor 2.099 contestaţii depuse de candidaţi - de 87,36%. Astfel, conform situaţiei întocmite de Ministerul Educaţiei, pe baza datelor raportate de inspectoratele şcolare din ţară, “printre judeţele cu o rată de promovabilitate ridicată se regăsesc Suceava (87,36%), Bihor (86,10%), Hunedoara (85,74%), Neamţ (83,96%) şi Arad (85,38%). Cele mai scăzute procentaje se înregistrează în judeţele Ialomiţa (45,20%), Călăraşi (50,04%), Galaţi (50,43%) şi Damboviţa (51,43%)”.
Chiar dacă în judeţul nostru nu au existat medii de zece şi mediile mari sunt mai puţine la număr decat anii anteriori, procentul final de promovare a examenului de Bacalaureat ne plasează pe primul loc la nivel naţional. Şi în acest an Suceava a atras atenţia tuturor prin poziţia fruntaşă ocupată pe baza procentului de promovare înregistrat la această sesiune a Bacalaureatului, însă inspectorii şcolari au venit cu explicaţii şi precizări.
“S-a respectat curba lui Gauss. Avem un număr aproape de realitate al elevilor cu medii între 9 şi 10, la fel şi cel al elevilor picaţi sau care au obţinut medii între 5 şi 6. Anul trecut au fost 2.009 medii peste 9, iar acum avem doar 803, ceea ce mi se pare corect. Mediile au scăzut şi pentru că anul acesta au lipsit notele de la cele două probe orale, la fel ca şi notele de la sport. De asemenea, nu au mai fost variantele cunoscute de elevi, aceştia s-au întalnit pentru prima dată cu subiectele, deci varianta fiţuicilor nu a mai avut efect”, a declarat inspectorul general adjunct Vasile Monacu, preşedintele Comisiei de Bacalaureat a judeţului Suceava.
(Sursa: Obiectiv)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013323 (s)