National

Suceava raporteaza 11 cazuri de meningita acuta virala in ultimele 24 de ore

Publicat: 20 iun. 2012
1

In judetul Suceava au fost inregistrate, in 24 de ore, 11 cazuri de meningita acuta virala. In legatura cu acest focar de meningita, conf. dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, ne-a declarat ca nu sunt motive de ingrijorare, deoarece este vorba de meningita virala care este o forma mai usoara si cazurile sunt dispersate in mai multe gradinite, scoli si licee si nu sunt localizate intr-o singura unitate scolara.

De asemenea, faptul ca se incheie cursurile scolare si copiii nu vor mai fi in colectivitati va limita mult raspandirea bolii. Conf. dr. Alexandru Rafila a mai precizat ca in unele cazuri nu a fost meningita propriu-zisa, ci simptome de meningita.

DSP Suceava mentioneaza ca in spital sunt internati 38 de bolnavi, iar 23 au fost externati. Inspectoratul Scolar Judetean Suceava a recomandat conducerilor unitatilor de invatamant sa nu organizeze festivitati de amploare pentru marcarea sfarsitului de an scolar, ci doar sa inmaneze diplome intr-un cadru restrans, in conditiile focarului de meningita acuta virala. Rezultate preliminare ale investigatiilor de laborator de la focarul initial din municipiul Suceava sugereaza imbolnavirea cu enterovirusuri.

Enterovirusurile circula in sezonul cald si se transmit pe cale fecal-orala prin maini murdare, alimente si obiecte contaminate, mai ales in colectivitatile de copii.

Sursa: jurnalul.ro

Adauga un comentariu