Bauturi

Sucul care face minuni in afectiunile digestive, te scapa de constipatie si este un veritabil elixir al tineretii

Publicat: 29 iul. 2019
2

Sucul de prune este recunoscut de regula pentru efectele benefice in cazul unor probleme digestive, iar din batrani se spune ca este acesta combate constipatia. Cu toate acestea, beneficiile sucului de prune asupra sanatatii sunt mult mai multe. De exemplu, specialistii sustin ca ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, mentine oasele puternice, protejeaza ficatul curatandu-l de toxine si poate reduce stresul oxidativ in organism micsorand inflamatiile existente. De asemenea, sunt studii care arata ca sucul de prune creste sensibilitatea la insulina.

Sucul de prune contine antioxidanti unici care au rolul de a imbunatati starea de sanatatea. In plus, fiind bogat in fibre este clar ca are efecte vizibile asupra sistemului digestiv. De asemenea, este ideal pentru doamnele care vor sa slabeasca.

Sunt studii care sustin ca acest suc ar avea beneficii in ameliorarea simptomelor gripale sau in diminuarea starilor de anxietate. De asemenea, fiind bogat in antioxidanti contribuie la prevenirea instalarii osteoporozei, a diabetului zaharat si a obezitatii. Contribuie la buna coagulare a sangelui si poate creste puterea de rezistenta a organismului.

Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care le poate aduce sucul de prune:

  • Adjuvant in cazul diabetului zaharat. Prunele au efecte anti-hiperglicemie si ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange si a trigliceridelor in organism. Mai mult, sunt studii care sustin ca flavonoidele prezente in prune au efecte protectoare impotriva rezistentei la insulina si duce la cresterea sensibilitatii la insulina in organism.
  • Previne osteoporoza. Se pare ca un consum de suc de prune sau a prunelor uscate duce la mentinerea oaselor sanatoase. Flavonoidele prezente in prune ajuta la prevenirea deteriorarii tesuturilor osoase si la prevenirea bolilor precum osteoporoza care face ravagii in randul femeilor care au intrat la menopauza.
  • Reduce riscul de degenerescenta maculara. Prunele sunt bogate in vitamina A iar acesta este ideala pentru reducerea stresului oxidativ la nivelul retinei. Sunt si studii care spun ca ar putea incetini procesul de instalarea al cataractei.
  • Scade nivelul colesterolului rau – LDL. Se pare ca prunele au rolul de a regla nivelul colesterolului in corp si in consecinta scade riscul de accident vascular cerebral.
  • Previne bolile cardiovasculare. Sunt studii care sustin ca antioxidantii din prune uscate de exemplu, pot contribui la prevenirea dar si la incetinirea progresiei multor boli coronariene.
  • Amelioreaza depresia sau anxietatea. Acest lucru este explicat prin faptul ca prunele sunt bogate in vitamina B6, vitamina responsabila de functionarea in parametrii normali a sistemului nervos. De asemenea, contin un aminoacid care are rolul de a produce serotonina, hormon care are rolul de a imbunatati calitatea somnului, amelioreaza starile depresive.
  • Previne cancerul de colon. Cercetarile au aratat ca sucul de prune poate opri cresterea riscului pentru aparitia cancerului de colon.
  • Protejeaza ficatul. Antioxidantii puternici din prune pot contribui la combaterea daunelor oxidative ce duc la aparitia afectiunilor hepatice. Sunt studii care arata ca exista o relatie directa intre consumul de suc de prune si detoxifierea sau mentinerea starii de sanatate a ficatului.
Adauga un comentariu